PORTRET: Alexandru Tudor, examinat actoriceşte de Stela Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul de 15 ani şi-a arătat deja talentul de recitator, actor, dansator şi solist-instrumentist. Timpul şi-l petrece între şcoală, pasiuni şi navetă.

Pasiunea lui Alexandru pentru „maimuţăreală” a apărut pe când era foarte mic. A fost primul gest pe care l-a făcut după ce a învăţat să meargă în picioare. Fura hainele adulţilor din casă şi se „gătea” de spectacol. În fiecare zi, aborda alt şi alt personaj.

„Aranjam diferite decoruri, mă îmbrăcam cu hainele bunicilor. Joaca mea însemna totdeauna să imit personaje. Nu făceam niciodată altceva. Teatrul este marea mea pasiune”, mărturiseşte Alexandru.

Evident, înscrierea într-o trupă dramatică a venit ca o continuare firească a ceea ce se întâmpla zi de zi în viaţa sa. Era elev în clasa întâi la Şcoala din Răzvad şi, chiar dacă făcea naveta până în satul Săcuieni – comuna Gura Ocniţei, adică mai bine de 15 kilometri zilnic, Alexandru a hotărât să-şi împlinească visul.

„Totdeauna am stat prost cu timpul, însă nu am vrut să renunţ din cauza asta. Cu trupa Şcolii Răzvad, am participat la foarte multe concursuri judeţene şi interjudeţene, de unde ne-am întors cu numeroase premii”, spune Alexandru.

Locul I pentru dans sportiv


În clasa a III-a, părinţii au decis că este suficient de mare să poată face naveta nu de la Răzvad, ci de la Târgovişte, aşa că l-au transferat la şcoală aici, ca să aibe mai multe şanse. Şi a avut! Profesoara de muzică i-a descoperit un alt talent – vocea – şi l-a atras în corul şcolii. Au venit alte şi alte premii.

„O perioadă destul de lungă de timp, eu am crezut că nu pot să cânt. Doamna Elena Vârjoghe, profesoara mea de muzică din şcoala generală, a fost însă de altă părere”, povesteşte adolescentul.

Acum, Alexandru este elev în clasa a VIII-a la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”. A studiat block flute, flautul, percuţia, iar de anul viitor se va axa pe canto. În afara şcolii, merge la dansuri. Este cea de-a treia pasiune a sa. Şi aceasta i-a adus recunoaşterea juriilor.

Premiul cel mai recent l-a obţinut la Bucureşti, în 2010. „Ne-am înscris ultimii în concurs, dar am avut succes. Am participat cu mai mulţi prieteni. Am dansat după piesa «Thriller» a lui Michael Jackson. Am fost în centrul atenţiei publicului. A fost o experienţă frumoasă, distractivă şi epuizantă”, mărturiseşte Alexandru.

Tânărul nu uită să ne spună şi că-şi petrece foarte mult timp în bucătărie. Face asta de când era mic. „Mă ascundeam de părinţi ca să mă pot furişa în bucătărie, unde făceam tot felul de experimente. Niciodată nu gătesc după o reţetă. Am încercat şi nu mi-a ieşit. Improvizez. Am stricat foarte multe ingrediente până am reuşit”, povesteşte Alexandru.

Vrea să studieze teatrul şi psihologia

Chiar dacă s-a implicat în numeroase activităţi, Alexandru a pus totdeauna teatrul pe primul loc. A urmat chiar şi cursuri de actorie. Proba de absolvire a susţinut-o, în 2010, în faţa idolului său, cunoscuta actriţă Stela Popescu.

„A fost un moment cu totul şi cu totul special. Doamna Stela Popescu mi-a spus că am mimica feţei foarte bine dezvoltată şi mi-a dat cel mai mare calificativ – 9:50. M-am bucurat nespus că am cunoscut-o pe această actriţă de excepţie a României. De când mă ştiu mi-a plăcut cuplul Stela Popescu – Alexandru Arşinel”, spune Alexandru.

Adolescentul şi-a conturat clar traseul profesional pe care vrea să-l urmeze. „Voi face actorie şi psihologie. Nu mă gândesc la altceva. Teatru, pentru că asta iubesc cel mai mult, este viaţa mea. Psihologie, fiindcă îmi place să ascult oamenii, să le dau sfaturi. Părinţii îmi lasă libertate totală. Mă sprijină orice aş alege, iar eu am decis să le fac pe amândouă”, afirmă Alexandru.

Întrebări şi răspunsuri:


Ai reuşit să stai de vorbă cu actriţa pe care o îndrăgeşti cel mai mult. Cum ţi s-a părut omul Stela Popescu?

De când am cunoscut-o personal, o iubesc şi mai mult pe doamna Stela Popescu. Este un om deosebit, simplu, fără ifose. Este o fire deschisă, glumeaţă. Mi-a creat mari emoţii când mi-a spus că am mimica feţei foarte dezvoltată, că se vede că am mai făcut teatru.

Ai câştigat numeroase concursuri, ceea ce dovedeşte fără doar şi poate că ai talent. Crezi că îţi va fi suficient pentru a-ţi croi drumul pe care-l visezi?
Îmi doresc să fie suficient. Consider că, dacă ai talent, reuşeşti până la urmă. Sunt conştient însă că se mai păstrează sitemul acela de pile, relaţii, cunoştinţe care te-ar putea împiedica. Nu mi se pare drept, dar asta este. Din acest motiv urăsc realitatea pe care o trăim.

Ce îi place:
„Îmi place să duc lucrurile până la capăt. Îmi place marea. Îmi place să călătoresc. Mi-aş dori să ajung la Paris şi Londra. De asemenea, vreau să merg în Bucovina”, spune adolescentul.

Ce nu îi place:
„Nu îmi plac oamenii pesimişti. Nu îmi plac secretele. Nu îmi place realitatea sumbră care ne înconjoară. Nu îmi place sitemul pile şi relaţii”, mărturiseşte Alexandru.

Profil:

Născut: 12 aprilie 1996, Târgovişte.
Studii: Elev în clasa a VIII-a la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” Târgovişte.
Familie: O soră mai mică.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite