Alexandru Curtaşu se luptă cu inima rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Curtaşu (jos), alături de un bun prieten
Alexandru Curtaşu (jos), alături de un bun prieten

Tânărul de 19 ani s-a născut cu defect septal ventricular şi a suferit două intervenţii chirurgicale. Cu toate acestea, nu a scăpat de boală şi este nevoit să facă o nouă operaţie, la un spital din Israel. Tragediile se ţin lanţ în jurul lui Alexandru, mama sa decedând în urmă cu doar dou luni din cauza unei tumori la creier.

Alexandru Curtaşu are 19 ani şi s-a născut cu defect septal ventricular, iar pentru acesta viaţa reprezintă o luptă continuă. Tânărul locuieşte în Pucioasa şi este elev în clasa a XII-a a Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgovişte. Medicii i-au descoperit această boală când avea doar două luni, iar când a împlinit vârsta de patru ani a fost supus la o intervenţie chirurgicală prin care i-a fost astupată gaura dintre ventriculii inimii cu un petic de teflon. Până la 12 ani a dus o viaţă normală, însă apoi au început să apară problemele. „Am început să simt cum inima nu mai funcționează în parametri normali, iar cu cât creșteam, cu atât oboseam mai repede. Am mers la Spitalul Fundeni şi mi-au spus că va trebui să fac iarăşi operaţie, însă după ce împlinesc 18 ani”, mărturiseşte Alexandru Curtaşu.
În luna iulie a acestui an a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, la Timişoara, credea că aceasta va fi ultima operaţie din viaţa sa, că este sănătos şi nu mai are nicio problemă, însă după numai câteva luni a dat peste noi probleme. Avea cavitatea abdominală umflată din cauza unui lichid care se acumulase în corp. „A fost un chin pentru mine, mă operasem în iunie şi după câteva luni să am iarăşi probleme, nu imi venea să cred. Mi-au zis că boala congenitală de cord cianogenă s-a agravat şi că sunt nevoit să fac o a treia operaţie”, spune tânărul.

Mama sa a murit din cauza unei tumori la creier

Mai mulţi medici i-au sugerat să facă operaţia în străinătate pentru a avea mai multe şanse de reuşită. Astfel, acesta a intrat în legătură cu Hadassah University Hospital Ein Kerem din Ierusalim, de unde a primit răspuns într-un timp foarte scurt. Suma necesară acestei intervenţii chirurgicale este de 33.000 dolari. „Mă gândeam că, dacă 5000 de oameni mi-ar da câte 10 lei, s-ar strânge în jur de 15.000 de dolari, adică aproape jumătate din sumă”, afirmă, încrezător în şansele sale, Alexandru.
Alexandru mai are un frate, Radu, de 17 ani, iar părinţii săi au divorţat acum nouă ani. Tragediile s-au ţinut lanţ în jurul său, în urmă cu doar două luni mama sa a decedat pe patul de spital în urma unei tumori la creier. Acum, Alexandru şi Radu sunt crescuţi de bunica lor. „Mama ne creştea dintr-un salariu de 600 şi ceva de lei, dar nu se văita niciodată la alţii că nu are bani”, spune tânărul de 19 ani.

Cei care vor să-l ajute pe Alexandru Curtaşu, pot face donaţii în următorul cont: Cod IBAN:  RO10RNCB0132102893020002, deschis la Banca Comercială Română.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite