Târgovişte: Alexandru şi Alexandra, nume la modă printre târgovişteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Alexandru şi Alexandra, nume la modă printre târgovişteni
Târgovişte: Alexandru şi Alexandra, nume la modă printre târgovişteni

De câţiva ani, cele mai la modă nume cu care sunt botezaţi copiii târgovişteni sunt Alexandra, Alexandru, Ştefan, Ştefania sau Teodor şi Teodora. CITEŞTE ŞI: 2009, anul băieţilor!?

Cei mai mulţi copii poartă numele de Alexandu şi Alexandra, în jur de 30% dintre cei 2092 dintre micuţii născuţi în acest an fiind astfel botezaţi. Pe locul doi în topul ierarhiei celor mai utilizate nume de către proaspeţii părinţi se află Teodor şi Teodora, care deţin o proporţie de 20%.

La mică distanţă urmează Ştefan şi Ştefania, preferate în proporţie de 10% dintre cei care au devenit anul acesta părinţi.

Şi Maria se află în topul preferinţelor

Şeful Serviciului de Stare Civilă din cadrul Primăriei Târgovişte, Aurelia Marian, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că alte nume des întâlnite sunt Cristina, Diana, Daria, Petra, Vlad, Matei sau Claudiu. Şi Maria a început să fie din nou folosit, în jur de 10% dintre copii purtând acest nume

În trecut, cele mai utilizate nume erau Gheorghe, Maria, Elena sau Ion. Potrivit Aureliei Marian, ponderea cea mai mare o deţin Gheorghe şi Gheorghiţa. Staistica a fost realizată pe baza celor 631 de  certificate de deces înregistrate de la începutul anului la Biroul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Târgovişte.

Alte nume des întâlnite în trecut sunt Ştefan, Dumitru, Stelică, Pavel sau Sultana

Mămicile se reorientează

Luiza H.este însărcinată în şase luni şi ştie că va avea un băieţel. S-a gândit de prima dată la nume şi a ales ca acesta să fie Bogdan. Nu ştie care va fi cel de-al doilea nume al băieţelului şi va lua în calcul variantele prezentate în material.

„N-am vrut ca băieţelul meu să aibă un nume aşa de des întâlnit. Am văzut că Bogdan nu mai are aşa mare căutare. În schimb mie îmi place mult şi ştiu că înseamnă << Darul lui Dumnezeu>>, aşa cum este şi pentru mine acest copil, pe care îl aştept de doi ani”, ne-a povestit Luiza.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite