Alexandra şi Sorana s-ar putea întâlni în turul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România atacă ediţia din acest sezon a US Open, ultimul turneu de Mare Şlem din an, cu şase jucători: cinci fete plus Victor Hănescu.

Singura favorită a noastră, desemnată de organizatori cap de serie numărul 25, Alexandra Dulgheru, o va întâlni în primul tur pe franţuzoaica Julie Coin (112 WTA). Românca a câştigat singura lor confruntare de până acum, pe iarba de la 's-Hertogenbosch, în acest an, scor 4-6, 7-6, 7-6.

În imediata apropiere pe tabloul principal feminin se află Sorana Cîrstea. Târgovişteanca va juca în manşa de debut împotriva suedezei Sofia Arvidsson (63 WTA). Cele două nu s-au întâlnit în circuitul WTA, dar nordica a bătut-o pe tricoloră în Fed Cup, în 2009. Dacă cele două jucătoare ale noastre se vor impune în faţa adversarelor, ele se vor înfrunta în manşa a doua a turneului.

Cu mai puţin noroc la tragerea la sorţi au fost Simona Halep, Monica Niculescu şi Edina Gallovits. Aflată la prima ei prezenţă pe un tablou principal al unui turneu de Mare Şlem, Simona (18 ani) o va întâlni în runda inaugurală pe fosta lideră mondială şi finalistă pe hardul american în 2007, Jelena Jankovici, cap de serie nr. 4 la această ediţie.

După ce a învins tot în calificări, Monica se vede nevoită să o înfrunte în primul tur pe favorita numărul 10 a turneului, Victoria Azarenka (Belarus), în timp ce Edina Gallovits va juca cu franţuzoaica Marion Bartoli, cap de serie nr. 13. Ambele vor juca azi, în prima zi a competiţiei. La masculin, sorţii i-au scos în cale lui Victor Hănescu pe argentinianul Carlos Berlocq (96 ATP), care l-a învins pe român în singurul lor meci disputat în 2007, pe zgura de la Umag (Croaţia).

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite