Alexandra Sârbu este cel mai tânăr membru al ansamblului “Rodica Bujor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Sârbu
Alexandra Sârbu

Are doar şase ani, dar asta nu o împiedică să fie unul dintre cei mai talentaţi copii ai ansamblului de cantece şi dansuri populare din Voineşti.

Îi place la nebunie să danseze celebrul dans popular “Braşoveanca” şi este admirată atât de colegii săi de la grădiniţă, cât şi de profesoara sa de cântece şi dansuri populare. „Eu sunt încă la grădiniţă pentru că am doar şase anişori. Colegii mei ştiu de mine că sunt cântăreaţă. Le-am adus într-o zi DVD-ul meu şi am dansat împreună cu ei pe muzica mea „Braşoveanca”. Le place de mine. La grădiniţă îmi mai place foarte mult pentru că mă joc cu plastilina, îmi place să lucrez cu cărţile speciale, să mă joc cu prietenii mei, să desenez”, spune mica artistă.

Cântecele ei preferate sunt „Sunt o fată frumuşică”, „Prin pădurea bradului” şi „Trandafir de la Moldova”. „Sunt elevă la ansamblul “Rodica Bujor” unde cânt şi dansez. Îmi place mult la repetiţii. De-abia aştept să mă vină sâmbăta ca să mă duc la repetiţii. Acolo învăţ şi dansuri moderne cum ar fi „Meniaito” sau cântăm colinde. Preferatul meu este „Domn, domn să înălţăm”. O să îl învăţ şi pe frăţiorul meu să cânte, dar îl las să mai crească puţin pentru că este mic. Deocamdată văd că îi place zgomotul şi este atent la muzică”, ne povesteşte Alexandra.

A început să cânte la doar trei ani

Alexandra a început să îşi arate talentul de cântăreaţă la doar trei ani. Părinţii săi au dus-o la Clubul Victorioşilor dar şi la nenumărate spectacole. „De la doi-trei ani am început să cânt. Cântam prin casă cântecele de grădiniţă, cu căţelusi, cum ar fi „Căţeluşul Puf” şi d-astea de copii. După aceea am început să cânt şi muzică populară. Mă uitam la televizor şi învăţam de acolo. Unchiul meu, care este preot la Bucşani, m-a îndrumat spre muzica iar tati şi cu mami au fost de acord” spune fetiţa.

Are viitor...

Profesoara Alexandrei spune despre ea că îi prevede un viitor strălucit, mai ales că vocea ei seamănă cu cea a Irinei Loghin. „E cel mai mic membru al ansamblului nostru, are doar şase ani. Am făcut vreo patru filmări cu ea la o televiziune locală precum şi la televiziunea Favorit. Are o ureche muzicală foarte bună. Prinde foarte repede şi pasul de dans. Apreciez efortul mamei pentru că o dată pe săptămână o aduce la repetiţii la Şcoala Suduleni. Îi prevăd un viitor strălucit. Are o voce foarte caldă şi limpede. Aduce a Irina Loghin, dar e încă mică şi vocea i se poate schimba mult. Când vine la repetiţii, nu mai vrea sa plece. Sunt nevoită să o las până se plictiseşte ea”, spune Daniela Ion.

Că este încăpăţânată, în sensul bun al cuvântului, o spune şi mama sa. „Este un copil bun, e foarte conştiicioasă. Ea dacă are o poezie de învăţat nu se lasă până nu o învaţă. Îi place foarte mult să cânte, să danseze şi eu o susţin. Face doar ce are în cap. Are propria ei personalitate. Suntem mândrii de ea. Eu spre medicina aş îndrepta-o dar depinde ce îi place ei. O s-o las pe ea sa aleagă”, spune doamna Sârbu.

Întrebări şi răspunsuri:
Ce vrei să te faci când vei fii mare?


Când o să mă fac mare vreau să devin educatoare pentru că vreau să îi învăţ pe copiii mei ceea ce ştiu eu. Vreau să îi învăţ de mici să cânte şi să danseze, dar vreau să fiu şi cântăreaţă chiar dacă vreau să fiu educatoare.

Care este cel mai important concurs la care ai participat?

Dintre toate concursurile la care am participat, cel mai mult mi-a plăcut în localitatea Aninoasa, când a avut loc „Zâmbetul Copilului” pentru că am văzut parcul acela minunat de acolo şi m-am întâlnit cu mulţi copii de vârsta mea cu care m-am împrietenit. M-am simţit bine însă şi pe la televiziunile locale, dar şi la Favorit.

Ce-i place?

Îmi palce să cânt şi să dansez. Am un partener cu care dansez mereu şi pe care îl cheamă Costi. Băiatul e mai avansat. Îi place de mine dar îi spune doamnei profesoare că nu mă mişc aşa de bine ca el. Îmi plac costumele populare, îmi place să mă joc şi pe internet şi să pictez. Pictez peisaje de toamnă, de iarnă şi am pictat şi cu o buburuză.

Ce nu-i place?


Nu imi place când mă provoacă cineva la ceartă. Nu îmi place să fac ceva ce nu vreau, să fiu obligată la ceva. Câteodată mă mai cert cu prietena mea cea mai bună, dar ne împăcăm imediat şi ne trece.

Profil:
Nume: Alexandra Ştefania Sârbu
Născută la 5 iunie 2004
Localitatea: Tătărani
Studii: grupa mare pregătitoare la grădiniţa din Tătărani
Familie: un frăţior, Dragoş, în vârstă de zece luni

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite