Aleşii târgovişteni vor să suspende ridicarea maşinilor pe timpul iernii. SPUNEŢI-VĂ AICI PĂREREA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Târgovişte, maşinile se ridică pe bandă rulantă
La Târgovişte, maşinile se ridică pe bandă rulantă

Decizia vine după ce poliţiştii comunitari au făcut oraşul de râs, luând pe sus un autoturism cu tot cu bătrâna dinăuntru.Consilierii municipali cred că astfel vor elimina premisele reeditării scandalului şi vor veni şi în sprijinul cetăţenilor, acum, în zilele de sărbătoare, când oraşul “geme” de autovehicule.

Oraşul Târgovişte a ieşit din nou în evidenţă, la jumătatea lunii decembrie, urmare excesului de zel al celor care veghează ca autoturismele să fie parcate regulamentar în municipiu. Aceştia au dispus ca o maşină să fie ridicată şi transportată pe platformă până la marginea oraşului, cu tot cu bătrâna de 90 de ani care se afla înăuntru şi aştepta ca fiica şi ginerele să se întoarcă de la magazin.

Când isprava a devenit publică, şefii celor vinovaţi au motivat că nici agentul de la Circulaţie, nici poliţistul comunitar şi nici angajaţii de la SC Transport Public SA nu au văzut-o pe femeie din cauza zăpezii depuse pe autoturism.

Secretarul Consiliului Local le-a tăiat elanul


Plecând de la această explicaţie, consilierul municipal Ilie Valentin a propus suspendarea pentru 30 de zile a activităţii de blocare a roţilor şi de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar. De asemenea, alesul a cerut ca angajaţii implicaţi în scandal să vină cu lămuriri în faţa forului legislativ târgoviştean, în prima şedinţă de după sărbători.

„Trebuie să analizăm dacă este oportun sau nu ca aceşti oameni să mai rămână în rândul poliţiştilor comunitari. Doar printr-o minune dumneazeiască bătrâna respectivă nu a făcut infarct şi nu a murit”, crede Ilie Valentin. Propunerea a fost însuşită de majoritatea colegilor.

Ion Liţă a adus chiar şi completări. „Ar fi bine să se suspende activitatea de blocare a roţilor şi de ridicare a maşinilor până la 1 martie, mai ales că se anunţă o iarnă cu multă zăpadă”, susţine Liţă.

Un singur ales, Şerban Alexandru, a fost vehement împotriva unui astfel de proiect de hotărâre. „Nu putem tolera ca autoturismele să fie parcate aiurea. În toate oraşele din lumea civilizată există un astfel de serviciu. Apoi, dacă cineva are trăsnita idee să-şi pună geamuri fumurii la maşină, nu-l putem acuza pe agentul comunitar că nu a văzut dacă era vreo persoană în interior”, afirmă Şerban Alexandru.

Replica a venit instantaneu. „O astfel de propunere nu este nici pe departe un îndemn la încălcarea legii. Poliţiştii de la Circulaţie pot interveni şi aplica amenzi în conformitate cu Codul Rutier. În Târgovişte, există peste tot semne de circulaţie”, spune consilierul municipal Ioan Ţuţuianu.

Până la urmă, elanul aleşilor, care vroiau să transforme imediat propunerea lui Ilie Valentin într-o hotărâre de consiliu, a fost stopat de secretarul Cătălin Chiru Cristea. „În lipsa raportului de specialitate şi a avizelor comisiilor, un astfel de proiect nu se poate adopta într-o şedinţă ordinară de lucru”, afirmă Cătălin Cristea.

Prin urmare, consilierii târgovişteni promit o şedinţă extraordinară, în care să-şi legifereze iniţiativa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite