Alertă! A fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile în judeţul Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe harta judeţului Dâmboviţa a apărut, ieri, primul caz de îmbolnăvire cu temutul virus West Nile. Este vorba de o femeie de 64 de ani, din satul Ghirdoveni, comuna I.L. Caragiale.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, infectarea cu virusul West Nile a fost confirmată de Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti, în urma analizei probelor de laborator. "Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat că pacienta din grupa de vârstă peste 60 de ani are infecţie cu West Nile. Acesta este primul caz înregistrat în judeţul Dâmboviţa. Femeia a fost internată în 18 septembrie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Târgovişte, acolo unde se află şi acum. Este în stare bună, după ce a fost supusă tratamentelor specifice acestui virus", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa.

Pacienta a fost internată de pe data de 18 septembrie în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean însă cazul a fost confirmat de-abia ieri. În tot acest timp, femeia a primit tratament de specialitate, în prezent, evoluţia stării acesteia de sănătate fiind favorabilă.

Primele măsuri

Imediat după ce a fost confirmat cazul de îmbolnăvire, Centrul de Transfuzii Sanguine Dâmboviţa a luat măsura de a interzice donatorilor care provin din zona Moreni să vină să doneze. “Noi nu mai primim donatori din zonele în care au fost confirmate cazuri. Până acum nu primeam de la cei care au călătorit în străinătate. O dată cu apariţia acestui caz la Caragiale s-a restricţionat donarea de sânge a persoanelor din zona Moreni”, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, dr. Iulia Stanciu, directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine Dâmboviţa.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în România, au fost confirmate până acum 41 de îmbolnăviri cu această maladie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite