Aleksandra Dumitru este neînvinsă în Europa la karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandra Dumitru este neînvinsă în Europa la karate
Aleksandra Dumitru este neînvinsă în Europa la karate

Are centura neagră iar de cinci ani, nimeni nu a reuşit să o bată la categoria ei atât în ţară cât şi în afară.

A păşit pentru prima oară într-o sală de antrenamente, la vârsta de doi ani, când habar nu avea ce înseamnă karate. Spiritul de învingătoare i-a fost insuflat de tatăl ei, care este antrenor de arte marţiale. „Tatăl meu este antrenor de karate şi încă de mică am început cu acest sport. Cred că tatăl meu nu s-a gândit ce o să fie copilul lui, fată sau băiat. A zis că trebuie neapărat să înveţe să se apere. Prima dată când am intrat într-o sală de antrenament a fost pe la vârsta de doi ani, dar antrenamente fac de la şapte ani şi până în prezent nu m-am lăsat”, ne-a spus Aleksandra.

Este campioană europeană de cinci ani

Învăţată şi ajutată îndeaproape de tatăl ei, a aprofundat stilul „shorin ryu”, un stil tradiţional, foarte vechi. În scurt timp, a ajuns la gradul de „centură neagră doi dan”. „Este un un atestat al cunoştinţelor mele. Am participat la foarte multe competiţii, atât locale cât şi naţionale sau internaţionale. Îmi place foarte mult ceea ce fac. Probabil că dacă nu îmi plăcea, aş fi făcut doar în copilărie şi după aceea aş fi renunţat. De vreo cinci ani, am titlul de campion european. Deocamdată nu am fost detronată şi sper să nu se îmtâmple acest lucru prea curând. Cel mai important loc pe care l-am obţinut a fost cel din Statele Unite ale Americii, la Campionatul Mondial, unde am reuşit să iau locul I la kumite şi kata”, spune cu mândrie karatista.

Predă Tae Boo


La o competiţie din America, Aleksandra l-a cunoscut pe Billy Blank, un maestru în Tae Boo şi aerobic. A luat lecţii de la el, iar acum are propria sală de Tae Boo în Târgovişte. „Am zis că dacă tot m-am axat pe latura asta, să fac şi ceva mai util şi benefic din punct de vedere financiar. M-am apucat de aerobic şi Tae Boo. Am obţinut atestatul în Statele Unite ale Americii. Am fost instruită de promotorul acestui sport, Billy Blank. Pe Billy Blank l-am întâlnit în 2001, la un concurs de arte marţiale, la campionatul mondial. Atunci am făcut cunoştinţă cu fata lui, iar prin intermediul ei am ajuns la el şi am făcut şi eu acest curs. Am avut un stadiu de trei luni acolo. Aerobicul l-am studiat singură.  Am o sală a mea unde antrenează şi tatăl meu, situată în micro VI, lângă Clubul Studenţilor din Târgovişte. Lângă noi este o sală de fitness, deci cine vine la noi, poate face şi fitness”, adaugă specialista în Tae Boo.



Cei care doresc să îşi tonifice muşchii sau să slăbească o pot face marţea şi joia, cei începători şi sâmbăta şi duminica cei avansaţi. Marţea se face Tae Boo iar joia, aerobic. Abonamentul este de 50 de lei pe lună. „Am ajuns să îmi câştig singură banii din această activitate. Tae Boo ajută foarte mult sănătatea şi este benefic şi pentru frumuseţe. Sunt exerciţii atât cardio, cât şi pentru tonifiere sau slăbit.  Pe viitor am de gând să continui cu artele marţiale. Am început deja să îl ajut pe tatăl meu la antrenamente. Am început să îi pregătesc pe cei mici pentru competiţii. Vreau să îmi iau şi atestatul de arbitru atât de centru cât şi de margine”, ne destăinuie tânăra.

Întreări şi răspunsuri:
Cât de importantă este mişcarea pentru tine?


Practic aşa m-am născut, aşa am crescut. Am fost educată de mică în acest sipirit organizat şi disciplinat al artelor marţiale. A ajuns să fie un mod de viaţă pentru mine ceea ce fac.

Karate nu este un sport mai mult pentru băieţi?
Nu neapărat. Este un sport care implică foarte multă disciplină şi nu este doar pentru băieţi. Chiar recomand tuturor fetelor să practice karate. Este şi un sport de autoapărare, de disciplină şi te ajută în orice situaţie neprevăzută.

Ce îi place?
„Sunt o persoană normală. Îmi place şi mie ce le place tuturor. Îmi place să îmi petrec timpul cu prietenii mei, îmi place să ascult muzică şi să ies cu rolele în oraş. Fac mişcare tot timpul, nu pot să stau”.
Ce nu îi place?
„Nu îmi place să fac ceva ce este programat. Atunci când vreau să fac eu ceva, trebuie să fac. Nu vreau să fiu constrânsă în niciun fel. În rest nu aş putea să dau un exemplu despre ceea ce nu îmi place să fac”.

Profil:
Nume: Aleksandra Ariadna Dumitru
Născută la 16 iunie 1988
Localitatea: Târgovişte
Studii: Facultatea de Ştiinţe Umaniste Valahia din Târgovişte, specializarea Română – Engleză
Famile: singură la părinţi

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite