Ajutor. Codruţ Oprea ar putea fi ajutat de Biserica Adventistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Codruţ trăieşte, dar nu vedem nicio evoluţie"
„Codruţ trăieşte, dar nu vedem nicio evoluţie"

Poliţistul lovit cu o sticlă în cap de interlopul Danezu’ şi-ar putea găsi alinarea într-un spital din America. “Fraţii” au promis familiei un ajutor de 50.000 de euro pentru operaţia lui Codruţ. Medicii din America aşteaptă însă raportul omologilor de la Floreasca pentru a vedea exact, care este starea de sănătate a poliţistului.

În timp ce Ministerul Administraţiei şi Internelor a uitat definitiv de unul dintre apărătorii legii, care zace pe patul de spital de luni bune, familia lui Codruţ Oprea caută ajutoare în toate părţile. Biserica Adventistă din Târgovişte ar fi promis un sprijin de 50.000 de euro, bani necesari unei operaţii în America.

„E o biserică serioasă. Prin biserică am purtat tratativele cu medicii din America. Şeful de la poliţie mi-au sus că se va ocupa el de transport. Important e că am oameni de credinţă pe care  mă pot baza. Eu aş avea nevoie de 150.000 de euro. Nu mai vreau să plec afară cu 20.000 de euro şi să nu îmi ajungă. Dumnezeu va fi cu noi! Le mulţumesc medicilor de la Floreasca pentru că au grijă de Codruţ. Dacă starea lui se va îmbunătăţi, eu pot să îl tranfer, dar trebuie să avem răbdare”, a declarat, pentru Adevărul, Adrian Oprea, tatăl poliţistului.



În prezent, sunt aşteptate o serie de aprobări din partea medicilor bucureşteni privind transportul pacientului, cale de câteva mii de kilometri. "Am luat legătura cu medici din America, prin fraţii mei întru credinţă, şi am trimis RMN-ul lui Codruţ, scrisoare medicală de la Spitalul Floreasca. Până nu vom primi ok-ul că poate fi transportat, nu putem face nimic. Nu poate fi plimbat pe o distanţă atât de mare. Acum aşteptăm răspunsul medicilor de acolo. Mai are probleme. Cei de la Floreasca ne-au dat până acum doar rapoarte foarte negative", a mai spus Adrian Oprea.

Nu mai este ventilat mecanic

Familia poliţistului Codruţ Oprea speră ca, în curând, să-l poată duce în “ţara tuturor posibilităţilor”. În prezent, Codruţ nu mai este ventilat mecanic, însă majoritatea funcţiilor organismului sunt ajutate artificial. Medicii spun, însă, că aceasta nu este o modificare semnificativă a stării lui. "Codruţ Oprea trăieşte, nu au apărut complicaţii. Faptul că nu mai este ventilat mecanic nu înseamnă nimic, este o situaţie temporară", a declarat Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Ajutor de la IPJ

Inpectoratul Judeţean de Poliţie se zbate ca măcar cu transportul până în America să îi ajute pe membrii familiei. „În funcţie de cele stabilite de clinica cu care s-a luat legatura, noi o să ne ocupăm de transportul până acolo. Efectuăm demersuri în vederea identificării surselor. Am vorbit deja cu cei de la Crucea Rosie şi cu Consiliul Judeţean. Vom încerca să atragem sponsorizări din toate sursele. Astăzi voi merge la spital pentru a-l vedea şi pentru a discuta cu şeful clinicii. E tot în stare gravă”, a declarat pentru „Adevărul”, comisarul de poliţie Tache Vasile, inspectorul şef al IPJ Dâmboviţa.

Codruţ Oprea, în salvare
Codruţ Oprea
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite