Ajutoare de la urmaşii Cavalerilor de Malta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noii membrii au fost iniţiaţi săptămâna trecută
Noii membrii au fost iniţiaţi săptămâna trecută

Mai mulţi bătrâni din Târgovişte vor primi pachete cu alimente din partea Serviciului de Ajutor Maltez. Organizaţia, a cărei filială din Târgovişte şi-a deschis porţile în 1992, pregăteşte o acţiune umanitară înainte de Paşte.

Membrii SAM Târgovişte se pregătesc să reia acţiunile caritabile şi vor ca înainte de Paşte să facă o bucurie câtorva bătrâni din oraş. „Avem mai multe persoane vârstnice în evidenţă. În funcţie de ce fonduri reuşim să strângem, o să dăruim câtorva dintre ei, măcar, pachete cu alimente”, spune preşedintele filialei. „Vrem să acordăm asistenţă juridică celor care au nevoie. Ne gândim să oferim şi consiliere psihologică, ceea ce ar fi greu de realizat. De asemenea, vrem să oferim şi consiliere economico-financiară oamenilor. Târgoviştenii trebuie să ştie că, la noi, vor primi sprijin, indiferent de problemele lor”, asigură Ioan Ştefănescu.

Organizaţie non-profit
Serviciul de Ajutor Maltez (SAM), o ramură a Ordinului Cavalerilor de Malta, care a preluat deviza acestora: „Păstrarea credinţei şi ajutorarea nevoiaşilor” şi simbolul crucii în opt colţuri a înfiinţat o sucursală la Târgovişte în anul 1992. Este o organizaţie non-profit, care desfăşoară campanii umanitare pentru ajutorarea celor nevoiaşi. „Ca domeniu de activitate scopul nostru este acordarea de ajutor persoanelor care se află în dificultate, bătrânilor, bolnavilor, săracilor şi copiilor. Munca noastră se face pe bază de voluntariat. Am desfăşurat mai multe campanii sociale şi încercăm în permanenţă să găsim soluţii pentru a-i ajuta pe ceilalţi”, explică doctorul Ioan Ştefănescu, preşedintele filialei Târgovişte.

Membri noi
Organizaţia şi-a împrospătat recent numărul membrilor. Ana Vlăducă şi Nicoleta Stănilă s-au alăturat sucursalei din Târgovişte săptămâna trecută. Ele sunt absolvente ale Facultăţii de Drept şi s-au gândit că pot fi de folos Serviciului de Ajutor Maltez (SAM). „Tatăl meu este membru vechi al serviciului. Am venit de câteva ori la întâlnirile SAM şi mi-a plăcut atmosfera. Aşa că am decis să mă implic şi eu în acţiunile lor”, a explicat Nicoleta decizia luată. „Avem datoria să ajutăm.  Nu obligăm pe nimeni să ni se alăture şi nu punem condiţii. De menţionat este că nu facem religie şi politică”, precizează pictorul Ion Mega, unul dintre membri. În total, organizaţia are în prezent opt membri şi 21 de voluntari. „Numărul membrilor a scăzut în ultimii ani. Dar nu e nevoie de cantitate, ci de iniţiativă. Putem face lucruri extraordinare dacă avem dorinţa de a ajuta”, precizează Ioan Ştefănescu.


„Dacă cineva are nevoie de noi, ne găseşte”
Sediul sucursalei Târgovişte a Serviciului Maltez din România se află pe strada Al. I. Cuza, la numărul 8. „Nu este cineva în permanenţă aici, dar dacă cineva are nevoie de noi, ne găseşte”, spune doctorul Ioan Ştefănescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite