Ajutaţi de semenii lor, oamenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au ales să le facă un bine, chiar dacă mulţi oameni îi lovesc, sau îi trimit pe lumea cealaltă. Aşa se întâmplă de aproximativ trei luni cu câţiva câini care îşi duc traiul într-o parcare din Târgovişte, situată în spatele marketului Mega Image. Locatarii le-au făcut un adăpost din cartoane şi din placaje de lemn.

Nu sunt construcţii solide, dar măcar le ţin de cald patrupedelor în nopţile geroase, când temperaturile scad mult sub zero grade. „Îmi plac foarte mult câinii şi am încercat să îi ajut creându-le acest adăpost. În total sunt zece câini, şase pui şi patru adulţi, dar când vin cu mâncarea se strâng mai mulţi. Am foarte mare grijă de ei. Mulţi pui au fost adpoptaţi de elevii mei care stau la curţi. Unii dintre ei i-au luat chiar în apartament”, ne-a spus Olga Manea, profesoară la Şcoala Nr. 2 din Târgovişte.

„În Occident nu vezi aşa ceva”

În timp ce unii târgovişteni le creează adăposturi din carton câinilor şi le dau să mănânce, alţi nu prea găsesc cuvinte de laudă la adresa binefăcătorilor . „Trec zilnic prin această parcare şi nu îmi place ce văd. Peisajul este unul dezolant. Chiar dacă sunt oameni cu suflet, să îi ia şi să îi crească la ei în casă. În Occident nu vezi cartoane şi excremente la tot pasul”, spune Marian Uţă, un târgoviştean de 36 de ani.

În ultimii doi ani, peste 3000 de maidanezi au fost omorâţi şi aruncaţi în gropi comune.  Cazul i-a revoltat pe mulţi iubitori de animale care au ales să îi crească pe lângă bloc, în ciuda „gurilor rele”.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a deschis un dosar penal în acest caz însă ancheta pare să bată pasul pe loc.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite