Ai plătit mii de euro pentru taxa auto? Zeci de mii de români şi-au câştigat banii în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 50 de dâmboviţeni au câştigat procesele intentate statului în ultimle zile
Peste 50 de dâmboviţeni au câştigat procesele intentate statului în ultimle zile

“Daţi statul în judecată pentru a vă recupera banii”. Aşa a declarat zilele trecut primul ministru Victor Ponta. Zeci de mii de români, printre care şi sute de dâmboviţeni, au apelat la instanţă pentru a-şi cere dreptul şi au avut câştiga de cauză.

În ultimele două săptpmâni, la Tribunalul Dâmboviţa, peste 50 de şoferi au câştigat procesele intentate statului şi acum trebuie să îşi primească banii înapoi. Cea mai mare sumă se ridică la peste 6.800 de euro, taxă plătită de un conducător auto pentru un autocamion, care a costat 4.200 de euro.



“Tot ce s-a dat în judecată s-a recuperat la o perioadă  de 6-7 luni. Atât durează un proces. Banii se recuperează integral, iar  avocaţii cheluielile de judecată. Am câştigat până acum aproape 200 de procese cu ajutorul unei case de avocatură din Târgovişte. Sumele jonglează între 2.000 şi 5000 de lei, dar cea mai mare sumă recuperată a fost de 27.000 de lei pentru un camion”, a declarat Cătălin Lungu, administratorul unui parc auto din Târgovişte.

“Guvernul trebuie să dea banii înapoi”

“E clar că legea adoptată anterior care nu corespundea normelor europene şi nici celor constituţionale şi că Guvernul va trebui să dea banii înapoi. Trebuie să facem această procedură, ca măcar să nu mai punem judecători şi grefieri să dea termene şi să scrie sentinţe care sunt toate într-un singur sens, în care Guvernul trebuie să dea banii înapoi”, a spus atunci Ponta.


No title
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite