Ai intrebări despre clasa pregătitoare? Îţi spunem unde să suni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rentru a clarifica din neînţeleregile privind introducerea clasei zero în învăţământul primar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa va distribui pliante şi pune la dispoziţie începând de astăzi o linie telverde.

0800 816 245 este numărul de telefon la care reprezentanţii inspectoratului vor oferi informaţii legate de organizarea şi funcţionarea clasei pregătitoare în judeţul Dâmboviţa. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean asigură dâmboviţenii că situaţia este sub control. „Vreau să vă asigur că în judeţul Dâmboviţa nu sunt probleme majore de rezolvat pentru funcţionarea acestei clase”, spune inspector şcolar general Sorin Ion.

Părinţii iau decizia

Părinţii sunt cei care decid dacă îşi vor înscrie copiii în clasa zero sau în clasa întâi sau dacă îi vor mai lăsa la grădiniţă, în funcţie de caz. Copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august, pot fi înscrişi atât la clasa pregătitoare, cât şi în clasa întâi, iar cei care împlinesc 6 ani după 1 septembrie, pot merge la clasa pregătitoare sau la grupa mare de la grădiniţă. „Ca vârstă, sunt aproape 4000 de elevi pentru clasa pregătitoare, dar nu putem prevede dacă părinţii vor opta pentru această clasă”, spune inspector şcolar adjunct Iulian Brezeanu.

„Este o provocare, dar una necesară”

Ceea ce este sigur este faptul că la clasa pregătitoare prezenţa este obigatorie şi că nu se vor face evaluări. În plus se vor amenaja clase speciale pentru aceşti copii. „Nu putem folosi clasa standard pentru că prin clasa pregătitoare se face trecerea de la grădiniţă la şcoală, iar spaţiul trebuie amenajat specific. Ministerul Educaţiei a prevăzut fonduri pentru dotarea şcolilor. Este o provocare, dar una necesară”, crede Sorin Ion. Şeful ISJ Dâmboviţa spune că astfel vor fi cuprinşi în învăţământul primar copiii care nu au ajuns la grădiniţă, pentru că nu era obligatoriu.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite