Târgovişte: Cărţile de la „Adevărul” au umplut bibliotecile târgoviştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Cărţile de la „Adevărul” au umplut bibliotecile târgoviştenilor
Târgovişte: Cărţile de la „Adevărul” au umplut bibliotecile târgoviştenilor

Aflată la jumătatea ei colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”, lansată de Adevărul, este deja pe rafturile multor târgovişteni, de la persoane în vârstă şi până la tineri.

Vasile Alexandru Cristian are 17 ani şi este unul dintre târgoviştenii colecţionari de carte din seria lansată de Adevărul. Nu a intrat chiar de la început în jocul lansat de „Adevărul”, însă, în urma reclamelor de la televizor a început să se intereseze de „cartea verde”. „Nu am prins de la început campania, am văzut ceva pe la televizor, a mai trecut ceva timp şi abia apoi am început să cumpăr. Ţin minte că prima carte cumpărată a fost „Chemarea străbunilor” de Jack London. Pe urmă am căutat şi celelalte volume apărute şi acum am toate cărţile. Când nu găseam vreuna dintre cărţi dădeam comandă pe internet”, ne spune Cristian.

A remarcat modificările aduse colecţie

Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă” a fost înfrumuseţată prin inserţiile de culoare de pe copertă lucru remarcat dealtfel de colecţionarul nostru. „Am observat la un moment dat faptul că a fost modificat cotorul cărţii. Arată frumos cu acele inserţii de culoare. Chiar la „Romeo şi Julieta. Hamlet” de William Shakespeare am observat prima dată acest lucru, sper să nu mă înşel”, spune Cristian.

Este încântat de faptul că ştie ce carte urmează

Spre deosebire de alte apariţii, „Cartea Verde” de la Adevărul este anunţată înainte de apariţia la chioşcuri, lucru care îi încântă pe colecţionari. „Îmi place foarte mult că Adevărul anunţă cartea pe care o pune la vânzare. Întotdeauna ştiu ce urmează să găsesc la chioşcuri. Celelalte ziare nu anunţă acest lucru care pentru mine contează, vreau să ştiu dinainte ce urmează să cumpăr”, spune Cristian.

„Moby Dick” este una din cărţile favorite


Anunţul apariţiei volumului lui Herman Melville l-a bucurat foarte tare, „Moby Dick” fiind una din cărţile citite în copilărie care l-au  impresionat foarte mult. „Cel mai mult m-a bucurat când am văzut că o să apară „Moby Dick” de Herman Melville. Cred că este exact cartea cu numărul 50 din colecţie. Este o carte pe care am citit-o şi când eram copil şi care mi-a rămas foarte bine întipărită în minte”, spune Cristian.

Vrea să cumpere toată colecţia


Ca un adevărat colecţionar Cristian nu se mulţumeşte cu jumătăţi de măsură şi nu concepe ca nu cumva să nu aibă toate cărţile. „Sunt abia la jumătate cu colecţia, abia aştept să am toate cărţile, aştept în mod special „Pe aripile vântului” şi „Cei trei muşchetari”, sper să fie şi aceste cărţi în colecţie. Oricum, voi continua să cumpăr toate cărţile din colecţia asta, ar fi şi păcat să îmi lipsească vreuna, nu îmi voi ierta lipsa vreunei cărţi din colecţie”, zâmbeşte Cristian.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite