Adăposturi izolate şi căldură pentru animalele de la Grădina Zoologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestea sunt pregătite să înfrunte temperaturile scăzute de pe perioada iernii. Conducerea Grădinii Zoologice a achiziţionat fân şi lucernă pentru hrana ierbivorelor, dar şi baloţi de paie pentru aşternutul animalelor.

Animalele de la Grădina Zoologică sunt pregătite să înfrunte iarna. Conducerea Grădinii Zoologice din Parcul Chindiei a achiziţionat fân pentru hrana ierbivorelor, dar şi baloţi de paie pentru aşternutul animalelor. Totodată, s-a făcut un stoc de baloţi de lucernă, furaj mai hrănitor decât fânul simplu pentru anumite categorii de animale. „Acum ne ocupăm de aşternutul animalelor şi urmează să îmbrăcăm cişmelele ca să nu îngheţe apa cânid va fi ger afară. Izolăm unele pavilioane şi adăposturi care necesită acest lucru pentru evitarea pierderilor de căldură”, a declarat pentru Adevărul de Seară Mihaela Biculescu, directorul Grădinii Zoologice Târgovişte.
Animalele au început deja să beneficieze de căldură, în special cele care nu sunt obişnuite cu temperaturile scăzute şi care dispun de calorifere în pavilioane, precum reptilele sau hipopotamul pitic. De la începutul lunii viitoare începe şi achiziţionarea de mere, sfeclă şi morcovi de la producători particulari, dar şi fructe exotice şi legume care sunt oferite prin sponsorizare de două market-uri târgoviştene. „Animalele care trăiesc la munte şi la înălţimi mai mari, cum ar fi urşii, vulturul pleşuv sau tigrul siberian rezistă foarte bine la frig. Reptilele şi o serie de animale care trăiesc în general în zone calde, regiuni ecuatoriale sau subecuatoriale sunt introduse în adăposturi izolate pentru a avea o temperatură constantă pe toată perioada iernii”, spune aceasta.

Tigrul siberian rezistă la temperaturi de până la -40 grade

Dacă unele animale nu se simt în largul lor iarna, preferând zilele călduroase în care pot petrece mai mult timp în aer liber, trigrul siberian se simte în largul lui. Acesta rezistă cu uşurinţă la temperaturi de până la -40 de grade.  „S-au adaptat şi leii noştri la temperaturi scăzute, pentru că sunt născuţi de generaţii întregi aici, chiar dacă este ger afară aceştia tot mai ies câte puţin din adăpost”, adaugă directorul Grădinii Zoologice. Unele animale au posibilitatea să stea unde vor, fie în adăpost, fie în exterior. După spusele Mihaelei Biculescu, dacă temperatura nu scade sub 10 grade, chiar şi hipopotamul sau maimuţele ar putea să îşi petreacă timpul şi în exterior.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite