APAS Târgovişte face demersuri pentru construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de târgovişteni şi-au unit forţele şi au reuşit să înfiinţeze singura asociaţie pentru protecţia animalelor din oraş – „Sufleţel” – cu scopul de a proteja câinii fără stăpân şi animalele maltratate ori aflate în suferinţă.

„Ne-am fixat trei obiective majore: dezvoltarea unui centru de ocrotire a câinilor fără stăpân; sterilizarea câinilor şi picicilor, cu şi fără stăpân, pentru a se limita înmulţirea lor peste limita de adopţie şi promovarea dreptului la viaţă al animalelor, militând pentru eutanasie numai în condiţii legale”, spune Alexandru Marin, preşedintele Asociaţiei „Sufleţel”.

A apărut primul donator

Membrii fondatori s-au pus deja pe treabă şi au început să caute în vecinătatea oraşului un teren adecvat pentru ridicarea unui adăpost. „Ne-a sărit în ajutor o doamnă care doreşte să ne concesioneze cu titlu gratuit, atâta timp cât vom exista ca asociaţie, 4.000 de metri pătraţi.

După ce această promisiune se va materializa, vom începe demersurile pentru încheierea unui parteneriat de colaborare cu Primăria Târgovişte. Consider că, dacă ne vom uni forţele – Asociaţie, Primărie, sponsori, vom reuşi să facem lucruri bune şi pentru locuitorii oraşului, şi pentru animale”, completează Alexandru Marin.

În acelaşi timp, se continuă sterilizarea câinilor aflaţi pe străzile municipiului, activitate începută încă de anul trecut în colaborare cu o fundaţie din Câmpina. Prin eforturi financiare individuale ale târgoviştenilor iubitori de animale, au fost sterilizaţi peste 400 de câini din Târgovişte.

De menţionat că în municipiu nu există decât un singur adăpost pentru animale, cel al Primăriei Târgovişte, care este însă insuficient.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite