Acţiunea ”Jobber” i-a „executat” pe croitorii care munceau la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul unei firme de croitorie din municipiul Târgovişte, în vârstă de 23 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală, după ce oamenii legii au constatat că 15 femei lucrau la el fără forme legale.

Speriată, şefa de compartiment i-a ţinut afară pe poliţişti 45 de minute. S-a lăsat cu greu convinsă să deschidă uşa. În tot acest timp, angajatele care se simţeau cu musca pe căciulă, s-au ascuns care pe unde au apucat. „M-am speriat, d-asta nu am dat drumul. Mi-a fost frică pentru că nu noi nu încercăm decât să ne câştigăm şi noi pâinea”, a spus femeia.

Controlul a fost organizat, ieri, în baza planului de acţiune ”Jobber” pus la cale de poliţişti, împreună cu inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa şi comisari din cadrul Gărzii Financiare. Tânărul patron avea în total 34 de persoane angajate în meseria de croitor.

Reprezentanţii Gărzii Financiare şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa au întocmit note de constatare, urmând a se continua verificările cu privire la modul în care societatea a evidenţiat în contabilitate activitatea comercială desfăşurată, precum şi modul în care a fost respectată legislaţia în domeniul utilizării forţei de muncă.

A prejudiciat statul cu 21.000 de lei

Patronul croitoriei care a fentat legea prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, a adus un prejudiciu de 21.000 de lei, sumă ce reprezintă contribuţii aferente drepturilor salariale acordate angajaţilor în perioada ianuarie - august 2010. „Pe numele patronului a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ”evaziune fiscală”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9, lit. ”a” din Legea nr. 241/2005”, a declarat agent Georgiana Comănici, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite