Aceeaşi bani pentru soţul supravieţuitor în 2012. Află câţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuantumul ajutorului lunar pentru soţul supravieţuitor se menţine la acelaşi nivel ca în luna decembrie 2011. El este diminuat în funcţie de numărul de ani întregi de căsătorie. Adevărul Târgovişte îţi spune care sunt cifrele prevăzute de lege.

Conform normei metodologica de aplicare a prevederilor Legii nr. 578/2004 privind acordarea unui ajutor lunar pentru sotul supravietuitor, cuantumul acestuia este de 113 lei în cazul în care durata căsătoriei a fost de cel puţin 10 ani, iar soţul supravieţuitor este pensionar şi are cel puţin vârsta standard de pensionare. Cuantumul este de 44 de lei lunar dacă soţul supravieţuitor îndeplineşte condiţiile de pensionare şi are înregistrată cerere de stabilire a pensiei la casa teritorială de pensii, chiar dacă până la data solicitării ajutorului nu a fost emisă decizia de pensie.

Dacă durata căsătoriei a fost mai mică de zece ani, dar de cel puţin cinci ani, cuantumul ajutorului lunar se diminuează proporţional cu numărul de ani întregi de căsătorie care lipsesc. Astfel, el este de :
- 57 lei pentru o durată a căsătoriei de 5 ani;
- 68 lei pentru o durată a căsătoriei de 6 ani;
- 80 lei pentru o durată a căsătoriei de 7 ani;
- 91 lei pentru o durată a căsătoriei de 8 ani;
- 102 lei pentru o durată a căsătoriei de 9 ani.
Pentru soţul supravieţuitor care care nu a primit decizia de pensie şi a cărui durată a căsniciei este mai mică de zece ani, cuantumul ajutorului lunar este de:
- 22 lei pentru o durată a căsătoriei de 5 ani;
- 27 lei pentru o durată a căsătoriei de 6 ani;
- 31 lei pentru o durată a căsătoriei de 7 ani;
- 36 lei pentru o durată a căsătoriei de 8 ani;
- 40 lei pentru o durată a căsătoriei de 9 ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite