Târgovişte: Accesul pe peronul gării, doar cu bilet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au trecut în ultimele două zile prin Gara Târgovişte Sud, au avut surpriza ca, la intrarea principală pe peronul gării sau pe cele două alei laterale, accesul să le fie restricţionat de către personalul CFR Dâmboviţa. Astfel, nu mai puteau pătrunde pe peron decât cei care aveau cumpărat deja bilet de călătorie cu trenul.

„Măsura a fost luată pe plan local de conducerea gării din Târgovişte, începând cu 1 iulie“, a declarat un angajat al Gării, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Responsabilii Gării Târgovişte Sud, contactaţi telefonic pentru a da lămuriri de ce a fost luată această măsură, au declarat că nu sunt abilitaţi să dea declaraţii presei.

Reprezentanţi ai CFR Călători şi CFR Infrastructură au spus însă că nu au luat o astfel de măsură, dar că urmăresc intensificarea controalelor la urcarea în trenuri, nicidecum la intrarea în gări. „Vrem să intensificăm controalele în trenuri şi să instaurăm un control la urcarea în tren pentru a stopa călătoriile frauduloase”, a declarat unul dintre responsabilii de la biroul de presă al CFR Călători.

Călătorii nu înţeleg situaţia

Noua situaţie din Gara Târgovişte Sud a stârnit nemulţumiri din partea călătorilor şi în special a însoţitorilor care nu îşi mai pot conduce apropiaţii la tren sau nu îi mai pot aştepta pe cei dragi pe peronul gării.

„Sunt foarte iritat de restricţia aceasta, mai mult că am fost oprit de un inginer. Este tipic românesc. În opinia mea, inginerul are altă treabă decât să stea să blocheze accesul pe peron. Am înţeles că au luat măsura aceasta din cauză că tot mai mulţi oameni călătoresc clandestin, fără legitimaţii de călătorie, ce nu înţeleg este de ce trebuie să mă afecteze pe mine treaba aceasta, să pună poliţie pe tren şi să le dea amenzi”, ne spune revoltat Gabriel Enache, un călător.

Măsura este o copie a ceea ce în urmă cu câţiva ani se putea întâlni în Gara de Nord Bucureşti, măsură desfiinţată însă în iulie 2007. „Vor să copieze măsuri luate prin alte părţi. Măcar să facă altfel, să nu permită accesul în tren decât dacă prezintă biletul de călătorie”, spune Adela Mărcescu, mama unei eleve care face naveta.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite