Târgovişte: Accesul auto în Parcul Chindia se face pe o singură poartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre porţile de acces pentru autoturisme din Parcul Chindia s-a închis, aleea rămânănd numai la dispoziţia pietonilor.

În urmă cu câteva săptămâni semnalam situaţia cel puţin bizară de la intrarea Parcului Chindia, unde oamenii veniţi să se plimbe erau nevoiţi să meargă pe borduri pentru a da prioritate maşinilor care vroiau sa parcheze în interiorul grădinii publice.

Demersul nostru nu a rămas fără ecou, pentru că de două săptămâni una din cele doua porţi de la intrarea în Parcul Chindia nu mai permite decat accesul pietonilor.

”Chiar mă bucur că au luat această decizie, fiindcă pe aici nu puteai trece de maşini. Acum e bine că cel puţin una din aleile de acces este rezervată pietonilor”, spune Alina Ionaşcu, o mămică.

Au mai rămas cinci zile

Primăria Târgovişte a demarat o dezbatere publică privind instituirea unei taxe de zece lei pentru şoferii care vor să parcheze în parcul Chindia. Această taxă este menită să limiteze fenomenul pentru ca târgoviştenii să se poată bucura de un parc liniştit şi nepoluat. Până la încheierea acestei dezbateri publice mai sunt cinci zile.

Parcarea de la intrarea în parc este insuficientă

Şoferii sedentari intră în continuare în parc cu maşinile, iar cum accesul le-a fost restrâns, au găsit locuri de parcare pe aleile din spatele ruinelor Curţii Domneşti sau chiar pe iarbă, obligându-i pe târgoviştenii ieşiţi la plimbare să facă slalom pentru a le ocoli.

image
image

O soluţie în acest caz ar putea fi montarea unor stâlpi la intrarea pe alei şi pe spaţiile verzi plus o implicare serioasă din partea Poliţiei Comunitare care de cele mai multe ori închide ochii la ceea ce se întâmplă.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite