Absolvenţii fug de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar şaizeci de tineri târgovişteni şi-au depus actele pentru indemnizaţie de şomaj la AJOFM. Absolvenţii de liceu sau de facultate trebuie să-şi înscrie dosarul în termen de 60 de zile de la data terminării cursurilor.

Chiar dacă statul le întinde o mână de ajutor tinerilor absolvenţi prin acordarea indemnizaţiei de şomaj, doar câteva zeci dintre ei şi-au depus actele pentru a obţine acest venit. Sunt nu mai puţin de 4985 de absolvenţi de liceu, o parte dintre ei urmează să se înscrie la o facultate, iar ceilalţi fie îşi vor depune dosarul pentru şomaj, fie vor căuta pe cont propriu un loc de muncă.. „Absolvenţii au început să vină să îşi depună dosarele. Unii dintre ei mai aşteaptă, încă nu s-au decis ce să facă în continuare. Au timp până la sfârşitul lunii august să vină la noi, pentru a se încadra în cele 60 de zile de la data terminării studiilor. Sunt unii care mai dau bacalaureatul în august şi în acest caz ei au mai mult timp la dispoziţie, pentru că se calculează 60 de zile de la acea dată”, spun reprezentanţii AJOFM Dâmboviţa.

255 lei indemnizaţia de şomaj

Tinerii târgovişteni absolvenţi de liceu sau de facultate ies de pe băncile şcolii fără nicio perspectivă şi nu le rămâne decât să-şi depună dosarul pentru şomaj. Locurile de muncă sunt din ce în ce mai puţine şi abia dacă reuşesc să se angajeze târgoviştenii care au ani de zile experienţă în domeniul muncii. Proaspeţii absolvenţi de liceu sau de facultate trebuie să-şi depună dosarul la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa în termen de 60 de zile de la data terminării studiilor, pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, care se acordă pe o perioadă de şase luni şi este în valoare de 255 de lei. Absolvenţii de liceu preferă, însă, să mai aştepte, pentru că nu sunt decişi ce vor face mai departe. „Dacă nu mă înscriu la o facultate, o să-mi depun dosarul pentru indemnizaţie de şomaj, că ar fi păcat să nu iau banii ăia de la stat. Sunt slabe şanse să găsesc un loc de muncă în perioada asta. Sunt alţii cu ani experienţă în spate care nu reuşesc să se angajeze, că nu au unde, noi nici atât, că suntem proaspeţi absolvenţi”, spune Mirel Popescu, proaspăt absolvent al unui liceu din Târgovişte.
Dosarul pentru indemnizaţia de şomaj trebuie să includă o adeverinţă de la şcoală prin care să ateste data când au fost terminate cursurile, o copie după buletin, o copie după certificatul de naştere, adeverinţă de la medicul de familie prin care să reiasă că este clinic sănătos şi o adeverinţă de la administraţia financiară care să ateste faptul că nu are venituri.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite