A vrut să-i salveze viaţa, nu piciorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Radu Minulescu spune cî îi pare rău de soarta copilului, dar n-a avut ce să-i facă
Medicul Radu Minulescu spune cî îi pare rău de soarta copilului, dar n-a avut ce să-i facă

Radu Minuilescu, medicul acuzat de malpraxis de părinţii fotbalistului căruia i s-a amputat piciorul spune că e nevinovat. Pe de altă parte, mama lui Cosmin Toma îi blesteamă pe medici şi spune că numai ei sunt vinovaţi de faptul că acum, copilul ei e infirm.

„Mă consider nevinovat!”. Aşa şi-a început declaraţia Radu Minulescu, medicul acuzat de părinţii fotbalistului care a rămas fără un picior, că nu s-a ocupat de el cum trebuie, atunci când a fost adus la spital. Doctorul a ales, pentru prima dată de la declanşarea acestui scandal, să vorbească cu presa.

Adolescentul a fost la un pas de moarte

Radu Minulescu a declarat pentru “Adevărul de Seară” că starea de sănătate a băiatului a devenit atât de gravă, încât, la un moment dat, s-a pus problema salvării vieţii, nu a piciorului. “Nici nu era obligatoriu să-i operez oasele, am zis să ne îndreptăm atenţia asupra ţesuturilor din jur. Ghinionul copilului a fost că s-a ales cu o cangrenă gazoasă. Apărând acea cangrenă, s-a pus problema salvării vieţii, nu a piciorului.”, a declarat doctorul Minulescu.

Acesta mai spune că oriunde ar fi fost tratat pacientul, povestea ar fi fost aceeaşi. „Piciorul copilului a fost zdrobit între maşină şi un zid, care s-a şi dărâmat, în urma impactului. I s-au zdrobit muşchi, carne, oase, asta nu interesează pe nimeni, decât că i s-a tăiat piciorul”, a adăugat medicul.

“Mânca-i-ar pământul pe toţi medicii de aici”

Mama băiatului nici nu vrea să audă de aşa ceva. Susţine sus şi tare că dacă tânărul ar fi fost tratatat ca la carte, nu ar fi rămas fără picior. “Mă rog lui Dumnezeu să îi dea şi lui ce mi-a făcut el mie. Mai avea puţin şi făcea viermi, în aşa hal a fost adus la Bucureşti. Mânca-i-ar pământul pe toţi medicii de aici. Incompetenţa acestui doctor a dus la un dezastru”, spune revoltată Ana Toma.

Doctorul Minulescu se simte calomniat

Medicul care l-a văzut pe băiat susţine că a făcut tot posibilul pentru a-i salva piciorul şi tocmai de aceea, nu înţelege reacţia familiei. El este hotărât să îşi facă dreptate în instanţă pentru acuzaţiile de malpraxis şi de mită aduse de mama fotbalistului. „Pentru afirmaţiile pe care le-au făcut la adresa mea, ar trebui să îi dau în judecată. Am şi eu copii, este îngrozitor ce s-a înâmplat cu copilul lor, în locul lor aş fi înnebunit. Dar aberaţiile de genul: “mi l-a amânat cu operaţia ca să-i dau bani”, sunt nişte chestii greţoase. Sunt dispus să trec peste durerea lor şi să le cer socoteală pentru astfel de insulte. Mama era plecată în Spania când a avut loc accidentul, nu ştie cum au stat lucrurile”, a mai precizat Minulescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite