A început şcoala, însă nu fără probleme. Un liceu pe butuci şi alte trei şcoli improvizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul Şcolar Agricol din Voineşti
Grupul Şcolar Agricol din Voineşti

În ziua începerii noului an şcolar, situaţia arată rău în câteva localităţi din Dâmboviţa. Cea mai gravă situaţie se întâlneşte la Voineşti, acolo unde liceenii sunt oaspeţii unui internat, pentru că lucrările la unitatea şcolară au fost abandonate la 50%.

„Sunt probleme la Liceul din Voineşti, unde lucrările sunt întrerupte iar elevii învaţă într-un internat. Problema mai gravă e că şi internatul va intra în reabilitare şi atunci o să fie puţin mai dificil. Nu ştiu unde o să îi ducem pe copii. Am avea o variantă cu şcoala, dar aş vrea să nu se ajungă acolo”, a declarat Iulian Brezeanu, inspector adjunct al ISJ Dâmboviţa.



Cu toate acestea, Grupul Şcolar Agricol din Voineşti a obţinut anul acesta, titlul de şcoală europeană.  Probleme mai sunt la Şcoala Cazaci, la Cojasca şi Iazu, unde sunt copii mulţi şi spaţii mici.  În Cojasca şi Iazu sunt vizate propuneri de extindere a spaţiilor în acest an şcolar.

În judeţul Dâmboviţa, 78.000 de elevi şi preşcolari au început astăzi cursurile, Dintre aceştia, 97% vor învăţa în unităţi autorizate sanitar şi numai 3% vor studia  în condiţii improprii.

Grupul Şcolar Agricol din Voineşti
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite