A început goana după bilete de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de ieri, Casa Judeţeană de Pensii Dâmboviţa a început să primească cererile pentru un loc în staţiunile balneare. Anul trecut au fost puse la dispoziţie 3020 de bilete în staţiuni ca Băile Sulfuroase Pucioasa, Călimăneşti-Căciulata, Băile Felix sau Băile Olăneşti.

De ieri, Casa Judeţeană de Pensii Dâmboviţa a început să preia cereri pentru bilete de tratament gratuite şi cu reducere. Astfel, târgoviştenii au putut să se prezinte la ghişeu cu cererea pentru un loc în staţiunile balneare din ţară pentru 2011.

Reprezentanţii CJP spun că nu se ştie care este numărul total de bilete acordat de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi Sociale şi că au rămas aceleaşi criterii de acordare ca şi cele de anul trecut. “Deocamdată nu avem bilete, pentru că nu s-a făcut repartizarea lor şi nu ştim nici staţiunile în care vor fi locuri. Nu ne-au fost comunicate aceste date, însă primim cereri”, spune Daniela Stoenescu, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa.

3000 de bilete au fost acordate anul trecut în 13 serii de tratament

Anul trecut, Casa Judeţeană de Pensii a pus la dispoziţie 3000 de bilete în treisprezece serii de tratament balnear. Cele mai multe bilete au fost repartizate pentru seriile de la începutul lunilor iunie şi septembrie, 367 respectiv 392 de bilete. “Nu am avut probleme anul trecut cu repartizarea biletelor, toată lumea a avut bilete. Au fost destule locuri în staţiuni. Chiar şi în vară, când ştiam că nu sunt bilete, tot am primit. Nu s-a pus problema ca cineva să nu-şi găsească bilet”, mărturiseşte Daniela Stoenescu.

S-au dat şi bilete la liber, fără cerere

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa spun că anul trecut au primit şi suplimentări. Din acest motiv s-au acordat şi bilete la liber, fără cereri. Printre staţiunile în care s-au pus la dispoziţie cele mai multe locuri s-au numărat Pucioasa, Călimăneşti-Căciulata, Băile Felix şi Băile Olăneşti, care sunt preferatele târgoviştenilor.

Mulţi dintre târgovişteni doresc, însă, să obţină un loc la Băile Pucioasa, asta pentru că sunt mai aproape de casă. “Am fost în mai multe staţiuni balneare din ţară şi peste tot m-am simţit bine. Totuşi, parcă este mai bine la băile sulfuroase din Pucioasa pentru că eşti mai aproape de casă. În plus, tratamentul dă roade, la Pucioasa sunt şi condiţii bune, unele dintre cele mai bune din ţară”, spune Claudiu Popescu, un târgoviştean în vârstă de 46 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite