A fost lansat primul îndrumător pentru activităţi extracurriculare/extraşcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din echipa de proiect
O parte din echipa de proiect

El este rezultatul muncii unei echipe formate din cadre didactice ale Colegiului Naţional “Constantin Cantacuzino” Târgovişte şi ale Liceului Pedagogic “Spiru Haret” Buzău, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Îndrumătorul ACTIVEXTRA este rezultatul unui proiect cu finanţare europeană, început în septembrie 2010. El se adresează elevilor de la filiera vocaţională – profilul pedagogic, care au fost implicaţi de la început în activităţile proiectului şi au avut deja multe de învăţat. “Elevii au participat la atelierele de formare, în care au învăţat să comunice, să utilizeze calculatorul în activităţile extraşcolare, să organizeze proiecte şi de asemenea la ateliere de inteligenţă multiplă”, a declarat prof. Claudia Nedelcu.

Îndumătorul a fost distribuit gratuit la 150 de elevi

Volumul a apărut din necesitatea unor materiale ajutătoare în organizarea şi desfăşurarea activităţilor extracurriculare/extraşcolare. “Este un material perfectibil, fiind mai degrabă o propunere pe care o facem, plecând de la nişte necesităţi concrete a anilor trecuţi. Din partea Ministerului Educaţiei nu există programe şcolare, ghiduri metodice sau îndrumătoare în sprijinul realizării acestor activităţi extraşcolare/extracurriculare”, explică prof. Cornelia Ropotan.
Beneficiarii proiectului sunt un număr de 150 de elevi, care se pregătesc să devină profesori sau educatori. Ei au întâmpinat cu bucurie apariţia îndrumătorului. “Ne va fi util pe tot parcursul vieţii. Ne vom folosi de el atât la şcoală , cât şi după ce vom intra în învăţământ”, consideră Miruna Canache, elevă în clasa a IX-a A, care ne-a mărturisit că o carieră în învăţământ este visul ei dintotdeauna.

Autorii îndrumătorului ACTIVEXTRA sunt Cornelia Ropotan, Victoria Gheorghe, iar colaboratori Aniţa Dulman, Gabriela Catrina, Claudia Nedelcu, echipă coordonată de Tatiana Ghiţă, directorul colegiului târgoviştean. “Proiectul acestra s-a numit ACTIVEXTRA, pornind de la activităţi extracurriculare, dar noi spunem acum aşa: dacă vom folosi acest îndrumător vom avea măcar direcţia spre a desfăşura activităţi extra, adică activităţi de calitate şi pentru profesori, şi pentru elevi”, a adăugat prof. Gabriela Catrina.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite