ALARMANT! Elevii, transportaţi la şcoală cu microbuze defecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Registrului Auto Român au constatat că 32 de microbuze şcolare din judeţ, din cele 60 controlate, prezintă defecţiuni, opt au inspecţia tehnică periodică expirată, iar două sunt nefuncţionale.

Gheorghe Ivan, directorul Reprezentanţei RAR Dâmboviţa, a declarat pentru “Adevărul de Seară” că s-au identificat probleme la sistemul de frânare, direcţie, rulare, iluminat-semnalizare. “Am întreprins acţiunile de evaluare a stării tehnice a autovehiculelor destinate transportului de elevi, la iniţiativa Ministerului Transporturilor, în vederea preîntâmpinării unor eventuale accidente”, spune Gheorghe Ivan.

7.000 de lei, cheltuielile lunare de întreţinere

Primarii, în ograda cărora sunt microbuzele şcolare, susţin că nu dispun de suficienţi bani pentru întreţinere.“La noi în comună sunt multe uliţe. Acum, pe vreme de iarnă, avem nevoie de cauciucuri bune. Se consumă motorină multă. Se duc des plăcuţele de frână. Dacă mai punem şi salariul şoferului, cheltuielile trec de 7.000 de lei lunar”, afirmă Marin Manda, primarul comunei Cobia.

Şeful Serviciul Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, cms. şef. Ion Niculae, consideră grav faptul că 32 de microbuze şcolare prezintă defecţiuni tehnice, viaţa elevilor fiind pusă în pericol. “Vom intensifica verificările şi vom aplica sancţiunile maxime de fiecare dată când vom prinde în trafic un astfel de autovehicul”, spune Ion Niculae.Şeful de la Rutieră afirmă că mulţi edili încalcă legea frecvent, folosind microbuzele şcolare în alte scopuri decât acela de a transporta elevii.

Din fericire, în 2010, s-a produs un singur accident rutier în care a fost implicat un bus şcolar, însă au ajuns la spital 14 copii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite