AJOFM Dâmboviţa te face agent de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia s-a autorizat pentru organizarea a noi cursuri de formare profesională. Şomerii şi persoanele fără un loc de muncă din judeţ se pot califica în 24 de meserii. Află care este oferta de cursuri a agenţiei!

Până la 1500 de persoane, dintre care 1050 şomeri, vor fi formate anul acesta la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa. „Pentru 2012, agenţia s-a autorizat în încă cinci meserii: agent de turism ghid, o meserie care consider că va avea căutare, având în vedere că se doreşte dezvoltarea turismului în judeţul Dâmboviţa şi nu numai; manichiurist-pediciurist, solicitată de asemenea, operator mase plastice, cofetar-patiser şi măcelar – foarte solicitată şi în străinătate”, spune Cătălin Niculae, director executiv al instituţiei.

Cursul de agent tursm ghid va începe în luna februarie şi va dura nouă luni de zile. El se adresează persoanelor cu studii medii sau superioare, cunoscătoare de limba engleză. Pentru acest curs, instituţia a încheiat colaborări cu agenţii de turism.
În total, agenţia desfăşoară cursuri pentru 24 de meserii, între care administrator reţele locale şi de comunicaţii, brutar, bucătar, cameristă de hotel, coafor, confecţioner asamblor articole textile, dulgher, fierar-betonist, inspector resurse umane, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, lucrător în comerţ, lucrător în structuri pentru construcţii, lucrător social, operator introducere-validare şi prelucrare date, sudor electric, tâmplar şi zidar.

Operator PC şi inspector reurse umane – cele mai frecventate cursuri pe 2011

În 2011 au fost realizate 70 de cursuri cu 1270 de cursanţi, dintre care 1000 au fost şomeri. „58% dintre persoanele care au finalizat cursurile la agenţie s-au şi angajat. Facem o formare nu de dragul de a face formare, ci pentru ca cei care urmează cursurile să dobândească noi competenţe sau să primească o calificare ce are căutare pe piaţa muncii”, a mai precizat directorul.
Cele mai frecventate cursuri anul trecut au fost operator introducere/prelucrare/validare date şi inspector resurse umane. Domeniile în care au fost oferite cele mai m multe locuri de muncă anul trecut au fost: construcţii (889), transporturi –(773), comerţ (774), servicii (627), invăţământ (541), sănătate (362), confecţii metalice şi produse din metal (326).

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite