ABANDON Problema câinilor comuntari încinge spritele între primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii comunitari, motiv de ceartă între primăriile Pucioasa şi Târgovişte
Câinii comunitari, motiv de ceartă între primăriile Pucioasa şi Târgovişte

Administraţia locală din Pucioasa acuză Primăria din Târgovişte că deportează câinii fără stăpân. Edilul şef al oraşului-staţiune spune că animalele fără stăpân poartă însemnele Primăriei Târgovişte şi sunt vaccinaţi. Acesta ar fi a treia oară când administraţia din Târgovişte este acuzată de astfel de practici.

Problema câinilor comunitari din Târgovişte nu le dă pace reprezentanţilor Primăriei, care după lupte aprige cu Poliţia Animalelor, se vede nevoită să răspundă omologilor din Pucioasa. Aceştia din urmă spun că animalele fără stăpân din fosta Cetate de Scaun sunt deportate cu maşinile în oraşul – staţiune.



Edilul şef al localităţii spune că patrupedele s-au înmulţit exagerat în ultima vreme şi că oamenii au depus zeci de reclamaţii la primărie. “Ei în permanenţă cară câini la Pucioasa şi am înţeles că mai cară şi prin alte comune din judeţ ca să scape de ei. Nu e o procedură corectă. Ei îi crotaliază, îi vaccinează şi apoi îi trimit la mine. E vorba de câteva zeci de câini, poate chiar peste o sută. S-au înmulţit prea mult peste noapte. Avem multe reclamaţii venite la primărie. S-au organizat în haite, oamenii se sperie. La momentul acesta nu avem nicio rezolvare a problemei. Nu ştiu ce putem să facem cu ei”, a declarat primarul oraşului Pucioasa, Dănuţ Bădău.

“Lui Dănuţ Bădău îi lipsesc calităţile de gospodar”

Reprezentanţii Direcţiei de Salubritate din subordinea Primăriei Târgovişte dezmint informaţiile şi îl acuză pe Bădău de proastă gospodărire. "Problema cu care se confruntă domnul primar Dănuţ Bădău privind câinii comunitari, nu ne surprinde, ţinând cont de faptul că îi lipsesc calităţile de gospodar. Ne surprinde însă faptul că primarul dă vina pe municipiul Târgovişte pentru problemele oraşului său. Precizăm că informaţiile acestea sunt total eronate şi false. Nu ne putem explica cum de au ajuns patrupedele târgoviştene sub poalele Patranei”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Câinii poartă însemnele Târgoviştei

Ca şi în cazul “deportării de la Dragomireşti”, mulţi câini din Pucioasa poartă crotaliile Grădinilor Publice Târgovişte. “Sunt crotaliaţi şi au semnul Grădinilor Publice Târgovişte. Eu le-am cerut să nu-mi mai aducă aceşti câini în Pucioasa. Problema gunoaielor a fost rezolvată pentru că am făcut şi nişte plângeri penale, deci nu au cum să vină câinii după gunoaie. Ei sunt direct vizaţi de problema câinilor pentru că anul trecut au îngropat câinii în pământ de vii, lângă râul Ialomiţa. Eu nu am nimic cu Târgoviştea, dar le-am spus să nu îi mai aducă aici că e nenorocire”, mai spune Bădău.



“Să caute cauzele (şi, ulterior, soluţiile) în ograda proprie”, îi răspund omologii din Târgovişte. “Indiferent de amploarea problemei câinilor comunitari din Pucioasa, îi cerem domnului primar să caute cauzele (şi, ulterior, soluţiile) în ograda proprie. A da vina pe alţii pe propria neputinţă e nedemn şi trist. De altfel, gargara domnului primar Dănuţ Bădău, cu siguranţă ascunde incompetenţa profesională de care domnia sa a dat dovadă în ultimii ani, perioadă în care a administrat oraşul de sub poalele Patranei – Pucioasa”, se mai arată în documentul Direcţiei de Salubritate din subordinea Primăriei Târgovişte.

Primarul din Pucioasa, pasibil de amendă

Din acuzator, primarul din Pucioasa, riscă să devină acuzat. El este direct vizat de Direcţia Sanitar Vetererinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa pentru că nu a realizat un adăpost pentru animale. “Cei de la Pucioasa nu ştiu un singur lucru: câinele migrează. Cei de la Târgovişte respectă legislaţia, îi crotaliază şi îl redă teritoriului, însă câinele poate să facă şi 20-30 de kilometri într-o noapte. Decât să facă scandal, mai bine ar face adapost. Riscă amendă de până la 6.000 de lei”, a declarat Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmboviţa.

No title
Dănuţ Bădău, primar Pucioasa
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite