6.880 de petarde, confiscate în Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii dâmboviţeni au organizat până acum 11 acţiuni cu efective mărite pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă.

Comisar Mihaela Savu – purtător de cuvânt la IPJ Dâmboviţa precizează că au fost constatate opt infracţiuni şi s-au întocmit patru dosare penale pentru nerespectarea regimului materialelor explozive. De asemenea, s-au confiscat 6.880 de petarde.

„Acţiunile pe linia combaterii fenomenului de comercializare de articole pirotehnice se vor intensifica în această săptămână premergătoare Revelionului şi vor continua până în data de 7 ianuarie, în toate oraşele din judeţ”, spune comisar Mihaela Savu.

Pe tarabe se găsesc din abundenţă obiecte de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Comercianţii le atrag atenţia clienţilor că le pot cumpăra de acum, însă este musai să le utilizeze doar în noaptea dintre ani, altfel sunt pasibili de amenzi.

La colţ de stradă, în locurile mai dosite, există însă şi vânzători ambulanţi, care vor să facă bani pe lângă lege, adică cu articole pirotehnice interzise, gen petarde. Poliţiştii se aşteaptă ca aceştia să încerce să-şi plaseze marfa cu mai mult sârg în zilele următoare.

Cu doar opt infracţiuni constatate de la demararea acţiunii „Foc de artificii”, se poate spune că judeţul Dâmboviţa nu întâmpină mari probleme la acest capitol.

La nivel naţional, numai în ultima săptămână au fost confiscate peste 25 de tone de materiale pirotehnice şi 3.000.000 de petarde şi artificii. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite