64% din bugetul Primăriei Târgovişte merge către investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul oraşului Târgovişte pentru 2012 este de 92 de milioane de euro, iar consilierii locali au aprobat în unanimitate repartizarea pe capitole gândită de Executiv.

”Ca punct forte al bugetului remarc faptul că 64% din alocări sunt destinate secţiunii de dezvoltare, adică investiţii proprii şi proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă. Mi se pare normal ca Târgoviştea să se dezvolte pe toate fronturile. În ultimii 2 ani am demarat lucrări de 120 de milioane de euro. Fondurile europene au constituit o oportunitate pe care nu o puteam scăpa, fiindcă ar fi însemnat să rămânem o localitate prăfuită, perimată şi uitată ”, precizează primarul Gabriel Boriga.

Şcolile, răsfăţatele bugetului

Anul acesta, cei mai mulţi bani vor merge către învăţământ – 34,31%, fondurile urmând să fie utilizate pentru plata salariilor, pentru întreţinerea unităţilor de învăţământ şi pentru continuarea celor 10 proiecte cu finanţare europeană demarate în 2011 şi aflate în diferite stadii de execuţie. Primăria Târgovişte a reuşit să acceseze 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii şcolare, contribuţia proprie a administraţiei locale fiind de doar 2%.

Al doilea capitol, bugetat cu 31,16% , este cel intitulat “Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică”. Cei mai mulţi bani vor merge către proiectele “Complex turistic de nataţie” şi “Plan integrat de dezvoltare urbană”, a căror valoare finală va depăşi 60 de milioane de euro.

Pe locul trei se situează “Transporturile”, cu alocări bugetare reprezentând 13,67%, bani care vor merge către întreţinerea străzilor şi definitivarea lucrărilor la inelul de centură al oraşului, lucrare în valoare de 88,8 milioane de lei.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite