600 de tineri şomeri vor fi ajutaţi să găsească un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia vor fi consiliaţi profesional, mediaţi, evaluaţi şi vor fi formaţi în anumite meserii. O parte dintre ei vor fi ajutaţi să capete competenţe antrepenoriale şi să-şi deschidă o afacere proprie. Acestora li se va întocmi documentaţia necesară pentru deschiderea unei societăţi comerciale.

600 de tineri şomeri târgovişteni vor fi ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă, dar şi să-şi deschidă o afacere. Aceştia vor beneficia de consiliere profesională, formare în comunicare şi vor învăţa cum să lucreze în echipe şi ce presupune acest lucru. Toate acestea se vor derula în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor tineri şi a tinerilor şomeri de lungă durată din judeţul nostru” iniţiat de Asociaţia “Târgovişte spre Europa” în parteneriat cu Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa.

Timp de doi ani, perioada de desfăşurare a proiectului, această categorie socială va fi sprijinită, grupul ţintă fiind format din 600 de tineri şomeri şi tineri şomeri de lungă durată, care sunt în şomaj de mai bine de şase luni. Aceştia vor avea şansa să obţină şi un loc de muncă. “Tinerii sunt consideraţi o categorie vulnerabilă şi trebuie sprijiniţi. Vom căuta noi locuri de muncă şi îi vom pune în legătură cu angajatorii. De asemenea, vom media şi interviul de angajare, ceea ce este un lucru bun, sperăm ca astfel să-i ajutăm”, a declarat pentru Adevărul de Seară Gabriel Dojană, directorul executiv al Asociaţiei “Târgovişte spre Europa”.

Tinerii vor fi ajutaţi să devină patroni

O parte dintre aceştia vor beneficia de cursuri de competenţe antrepenoriale, iar alţii vor fi ajutaţi să-şi deschidă firme. Acestora din urmă li se va întocmi documentaţia necesară deschiderii unei societăţi comerciale şi vor primi consultanţă în gestionarea afacerii.
Rezultatele proiectului se vor concretiza în 600 de beneficiari consiliaţi profesional, evaluaţi, formaţi în competenţe cheie comune mai multor ocupaţii, dintre care 500 vor fi mediaţi, iar  240 vor fi calificaţi în diverse meserii.

În ultima vreme, numărul tinerilor care nu au un loc de muncă s-a înmulţit. Mulţi dintre aceştia nu îşi găsesc un loc de muncă chiar dacă au studii superioare terminate. Aceştia acuză că Târgoviştea duce lipsă de locuri de muncă şi că angajatorii nu se încumetă să mai ofere posturi. “Din păcate, noi, tinerii, nu avem cum să ne clădim un viitor. Nu găseşti un loc de muncă chiar dacă ai ani de experienţă într-un domeniu sau altul. Angajatorului îi este mai bine să te bage în şomaj decât să te ţină, pentru că, poate, afacerea lui nu mai merge”, spune Viorel Stancu, un tânăr de 24 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite