600 de angajaţi, în grevă la Oţelinox Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii conduşii de Dumitru Paraschiva, liderul Sindicatului Liber Independent Oţelinox, solicită conducerii o majorare salarială cu 22%. Patronii nu vor să ofere mai mult de şase procente.

Peste 600 de angajaţi ai societăţii Oţelinox Târgovişte s-au aflat astăzi, între orele 14:00-16:00, în grevă de avertisment. Protestul a venit ca urmare a eşuării negocierilor purtate cu patronatul.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au încercat să medieze conflictul, dar au rămas surprinşi vizavi de comportamentul jignitor de care au dat dovadă cei din conducerea Oţelinox.

„Îmi este jenă să reproduc cele întâmplate, când au fost aici inspectorii de la ITM”, mărturiseşte Dumitru Paraschiva.

Grevă la Oţelinox

Sindicaliştii speră să ajungă la o înţelegere, deşi, după cum susţine Dumitru  Paraschiva, conducerea Oţelinox a adoptat până  acum o atitudine de sfidare şi forţă.  După ce au scandat lozinci câteva zeci de minute în faţa porţii principale, cei şase sute de muncitori s-au deplasat către birourile administraţiei, urmând ca liderii să intre la negocieri. Din păcate, nu s-a rezolvat nimic.

„Nu au catadicsit să iasă să discute cu noi. Au stat în birou. Urmează să le trimitem o adresă scrisă, prin care îi vom chema din nou la negocieri. Dacă refuză, vom intra în grevă generală. Le dăm termen până miercurea viitoare”, spune Paraschiva.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite