50.000 de puieţi de molid au fost plantaţi în Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ariile protejate din Bucegi sunt reconstruite, din punct de vedere ecologic, cu ajutorul a sute de tineri voluntari din judeţ. Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia Green Mountains Moroeni, în colaborare cu Parcul Natural Bucegi şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

După ce, în primăvară, au plantat puieţi de molid şi larice pe o suprafaţă de 8,2 hectare în punctul „Cocora”, voluntarii efectuează în această vară acţiuni de igienizare în zonele Cocora – Babele, Turbăria Lăptici, Horoabele – Strunga, Cheile Tătarului, Dichiu şi Lacul Bolboci.

Vor fi marcate şi cele mai poluate zone


„Ne vom implica de asemenea pentru întreţinerea marcajelor turistice şi vom organiza şi patru tabere de educaţie ecologică. Turistul trebuie să înveţe să lase în urma lui natura aşa cum a găsit-o. Realizăm prin acest proiect acţiuni durabile, care vor asigura protecţia mediului. Am plantat 50.000 de molizi şi 5.000 de larice, cu un randament de prindere de 90%, ceea ce ne-a bucurat foarte mult”, precizează Irinel Tudorache, directorul Green Mountains.

A fost lansată şi o campanie de împărţire de pliante de informare a cetăţenilor cu privire la importanţa protejării pădurii şi a mediului înconjurător. „Este o luptă foarte grea împotriva prostului gust, a nesimţirii şi lipsei de educaţie. Consiliul Judeţean Dâmboviţa se preocupă ca turismul să se dezvolte sănătos.

Avem în România foarte multe zone stricate de construcţii care nu-şi aveau rostul. Aşa ceva nu vrem să se întâmple şi la Padina-Peştera”, afirmă Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Asociaţia Green Mountains va realiza până în toamnă şi un traseu al celor mai poluate şi distruse locuri din Parcul Natural Bucegi, pentru a atrage atenţia publicului cu privire la impactul negativ pe care omul îl are asupra naturii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite