SCLAVIE: 45 de muncitori găsiţi muncind la negru pentru o singură firmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii ITM Dâmboviţa au sancţionat cu 100.000 de lei o societate din Oradea, judeţul Bihor, care folosea la negru 45 de muncitori.

Firma în cauză execută lucrări de prospecţiuni geologice în localităţile Gura Foii, Petreşti, Găeşti, Crânguri, dar şi în numeroase comune de pe teritoriul judeţului vecin, Argeş.

În nenumărate rânduri, oamenii au sesizat autorităţile cu privire la faptul că utilajele respectivei societăţi le-a distrus drumurile de exploatare agricolă, ba chiar şi păşunile, cum este cazul în comuna Gura Foii.

"În Dâmboviţa, nu am mai avut un asemenea caz. Este cea mai mare «captură» de când s-a înfiinţat Inspectoratul Teritorial de Muncă la noi în judeţ. Să găseşti la o singură firmă 45 de oameni că lucrează fără forme legale de angajare, nu ni s-a mai întâmplat", spune Marius Lixandru, inspector şef ITM Dâmboviţa.

Firma prinsă în culpă a fost sancţionată şi pentru faptul că nu a transmis Registrul de Evidenţă a Salariaţilor în format electronic. Amenda aplicată de inspectorii ITM este pentru această neregulă în sumă de 5.000 de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite