30 de zile de aşteptare pentru reînmatricularea maşinilor din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speriaţi de informaţia că taxa de poluare care se achită odată cu înmatricularea autoturismelor va creşte considerabil de la 1 ianuarie 2011, dâmboviţenii au luat cu asalt Reprezentanţa Registrul Auto Român şi Serviciul de Înmatriculări Auto.

Ing. Gheorghe Ivan, directorul RAR Dâmboviţa, spune că unitatea prestează servicii numai pe bază de programare. “În momentul de faţă, s-au epuizat locurile pentru următoarele 30 de zile. În medie procesăm 35-40 de cereri de reînmatriculare pentru maşini care provin din Uniunea Europeană în fiecare zi. Am optimizat cât de mult am putut fluxul tehnologic, însă nu avem cum să procesăm mai multe cereri într-o zi”, afirmă Gheorghe Ivan.

Creştere cu 50%

În perioadele obişnuite ale anului, proprietarii care vroiau să-şi omologheze autoturismul achiziţionat din Uniunea Europeană şi apoi să purceadă la înmatriculare erau programaţi la RAR după cel mult patru zile de la solicitare, faţă de 30 cum se întâmplă în prezent.

“Mă grăbesc să înscriu maşina asta, că altfel o mai plătesc o dată. Am cumpărat-o din Germania. Am auzit la televizor că vor creşte taxele”, spune Nicolae Vasile, unul dintre şoferii care aşteptau la Registrul Auto.

Comisarul şef Petruţ Andreescu, din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dâmboviţa, afirmă că, în perioada 1 - 15 noiembrie, s-au înmatriculat 239 de autoturisme din import, faţă de 304 câte s-au înscris în circulaţie în toată luna octombrie. Până la sfârşitul lui noiembrie, probabil că numărul se va dubla, având în vedere că lista de programări la Registrul Auto Român se întinde deja pe 30 de zile.

Se preconizează ca de la 1 ianuarie să se plătească taxă de poluare şi pentru maşinile Euro 5.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite