30 de tineri târgovişteni salvează Bucegii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii Centrului Europe Direct realizează o campanie de ecologizare în munţii din nordul judeţului. Acţiunea acestora are ca scop conştientizarea şi sensibilizarea turiştilor asupra importanţa păstrării unui mediu înconjurător curat.

Munţii Bucegi, o mândrie a ţării noastre, primesc anual mii de turişti. Din păcate însă, cei ce calcă pe paşunile şi se plimbă prin pădurile munţilor lasă numai gunoaie în urma lor. Astfel, 30 de tineri voluntari ai centrului Europe Direct din Târgovişte vor face, timp de o săptămână, o campanie de ecologizare, prin care vor să sensibilizeze turiştii car vizitează Platoul Bucegi în această perioadă. „Scopul acţiunii este conştientizarea şi sensibilizarea turiştilor, dar şi a cetăţenilor din judeţul nostru, cu privire la păstrarea unui mediu înconjurător curat. De asemenea, se va face şi ecologizarea unor spaţii de pe Platoul Bucegi”, mărturiseşte Vlăduţ Andreescu, manager Europe Direct Târgovişte.
 

„Nouă chiar ne pasă! Dar ţie?”

Sub sloganul „Nouă chiar ne pasă! Dar ţie?”, tinerii târgovişteni şi semenii lor din judeţele Prahova şi Argeş vor curăţa zonele frecventate intens de turişti şi vor pune împărţi pliante, prin care vor încerca să îi facă pe cei care vizitează locurile din zona Munţilor Bucegi că orice gunoi lăsat în urmă reprezintă un pericol pentru mediul înconjurător. „Tinerii noştri au deja experienţă, pentru că am mai avut şi alte acţiuni de ecologizare, dar şi de plantare şi sunt chiar entuziasmaţi. Aceştia, încearcă de la o vârstă fragedă să dea lecţii şi adulţilor, care nu mai au respect de sine. Tinerii s-au implicat şi în realizarea unor fluturaşi, unor materiale informative, pe care le vom distribui tot cu această ocazie”, adaugă acesta.
Pentru acest eveniment, tinerii târgovişteni au pregătit şi DVD-uri cu filme de scurt metraj, care au ca tematică efectele negative pe care le are viaţa umană asupra mediului şi ce oferă mediul pentru fiecare dintre oameni.

Colaborare cu centrele Europe Direct din Prahova şi Argeş

Acest eveniment va fi organizat în parteneriat cu centrele Europe Direct Argeş şi Europe Direct Mizil şi se va desfăşura la Tabăra „Căprioara” din Moroeni. Astfel, de la Târgovişte vor fi prezenţi 30 de tineri voluntari, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani, iar de la Mizil şi Argeş vor participa 25 şi respectiv 16 tineri. „Ideea a fost aceea de a colabora între centrele de informare şi comunicare ale Comisiei Europene din România. Practic, Dâmboviţa şi Prahova împart platoul Munţilor Bucegi”, spune Vlăduţ Andreescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite