300 tone de sare şi 1000 mc de nisip pentru deszăpezirea Târgoviştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul municipiului Târgovişte, Direcţia de Salubritate din cadrul Primăriei era pregătită să intre în dispozitiv de iarnă chiar de astăzi.

„Faptul că vremea este încă frumoasă ne dă timp să ne îmbunătăţim planul de acţiune. Spre exemplu, am decis ca pe bulevardele unde s-a turnat covor asfaltic să utilizăm doar nisip, ca să nu afectăm investiţia. Pe restul străzilor, vom folosi şi sare”, afirmă directorul Dănuţ Badea. Pentru curăţarea tuturor străzilor din municipiu se vor folosi 1000 mc de nisip şi 300 de tone de sare.

„De asemenea, avem constituită o rezervă de motorină de 3600 de litri, plus cei 2600 de litri care sunt deja în rezervoarele celor 20 de utilaje cu care vom acţiona”, spune Dănuţ Badea.

Consiliul Judeţean nu are buget clar pentru deszăpezire

Activitatea de deszăpezire la nivelul judeţului Dâmboviţa va fi asigurată în această iarnă de către S. C. Lucrări Drumuri şi Poduri S.A. Conducerea Consiliului Judeţean a decis să utilizeze infrastructura din ograda proprie, respectiv cele 126 de utilaje ale LDP, societate unde deţine pachetul majoritar de acţiuni. În acest sens, a fost încheiat un contract de concesiune a activităţilor de administrare a drumurilor judeţene cu valabilitate cinci ani, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2010.

„Pentru serviciile de deszăpezire din iarna 2009-2010 au fost decontate sume în valoare de 4585179 lei, inclusiv TVA, urmând ca pentru iarna 2010-2011 sumele să fie alocate în funcţie de fondurile disponibile”, spune Mihai Puşcaşiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Reţeaua de drumuri judeţene măsoară în Dâmboviţa 809,138 km, însemnând 52 de căi rutiere.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite