300 de dâmboviţeni, puşi pe liber cu 1 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna august vine cu un nou val de disponibilizări în judeţul Dâmboviţa. Conform notificărilor înregistrate la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, vor rămâne fără serviciu 300 de persoane. Cele mai multe concedieri colective va efectua Termoelectrica Doiceşti, respectiv 168 de salariaţi.

„Disponibilizările se efectuează conform contractului coelctiv de muncă. Practic, s-a stabilit în Consiliul de Administraţie al Termoelectrica la nivel naţional, ca de la Borzeşti şi Doiceşti să plece peste 300 de oameni.

Sperăm ca în viitorul apropiat unitatea să fie pusă pe picioare, Termocentrala Doiceşti fiind ofertată de o firmă chineză”, spune Stelian Cobianu, preşedintele Blocului Naţional Sindical – Filiala Dâmboviţa.

Pleacă 114 persoane din Spitalul Judeţean

Disponibilizaţii de la Termoelectrica vor primi plăţi compensatorii, conform contractului colectiv de muncă. Liderul de sindicat Daniel Necula nu a vrut să dezvăluie sumele pe care le vor obţine cei concediaţi.

A doua unitate din judeţ care disponibilizează masiv luna viitoare este Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Managerul general al unităţii, dr. Lavinia Ionescu, spune că pleacă acasă numai personal auxiliar. „Toţi angajaţii au fost supuşi unui examen, susţinut în prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă. Cei care au picat testul vor beneficia de preavizul de 20 de zile, apoi vor fi trecuţi în şomaj”, afirmă dr. Lavinia Ionescu.

De la Spitalul Judeţean vor fi disponibilizate 114 persoane, muncitori calificaţi şi necalificaţi, spălătorese, lenjerese, bucătărese. Vor mai fi concediaţi angajaţi de la CFR Călători, Petrom SA şi Primăria Perşinari.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite