26 de familii din Pucioasa sunt izolate din cauza viturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pilon de sprijin al podului de pe pârâul Bizdidel s-a crăpat din cauza cantităţii mari de apă. Autorităţile au luat măsura blocării traficului din cauza riscului foarte mare de prăbuşire a podului în condiţiile în care şi mersul pe jos este periculos.

Au rămas fără singura cale de acces după ce apele învolburate ale pârâului Bizdidel au distrus un pilon de sprijin al podului. 26 de familii dar şi două socităţi comerciale din localitatea dâmboviţeană Pucioasa, din zona Trainica, au rămas izolate după ce autorităţile au luat măsura interzicerii traficului pe pod din cauza riscului mare de prăbuşire. Oamenii sunt astfel nevoiţi să meargă pe jos până la serviciu pentru că nicio maşină nu mai are voie în zonă.

Podul se macină de la o zi la alta

De la o zi la alta, spun localnicii, podul se surpă tot mai mult. Dacă se va prăbuşi, localnicii se văd nevoiţi să treacă prin gârlă pentru a ajunge la locul de muncă. “Nu mai putem ajunge cu maşina până acasă. Îmi car bagajele cu mâna. Speranţe nu prea sunt pentru că autorităţile nu au bani. La fabrică am înţeles că nu prea se mai lucrează, asta e. Chiar traficul pietonal este foarte riscant. Dacă vă uitaţi la pilonul podului nu mai are mult până se duce cu totul podul dacă apele vor creşte”, spune Ionuţ Andrieş.

Fabrica de pâine din localitate îşi defăşoară cu greu activitatea pentru că maşinile nu mai pot circula pe pod. “Aducem maşina la capătul celălalt al podului, dar de la o zi la altă, podul se macină. Sperăm să se stabilizeze şi să se poată face lucrări de reabilitare. Din fericire mai avem grâu pentru o lună, două, dar ne descurcăm greu cu descărcatul mărfii”, a declarat Fredi Gambuta, patronul fabricii de pâine.

Este nevoie de alt pod

Soluţia provizorie este construirea unui alt  pod pentru a da drumul traficului. Dacă s-ar prăbuşi podul, conducta de alimetare cu gaze dar şi cablurile de energie electrică ce alimentează staţia de epurare a oraşului ar fi şi ele distruse pentru că trec exact peste pod. “Aici aveam cea mai afectată zonă. Este vorba de 26 de familii şi două societăţi comerciale. Situaţia este gravă pentru că nu se poate traversa cu mijloacele de transport. Pe pod sunt cablurile electrice şi conducta de gaze şi sunt în mare pericol. Rezolvarea va fi una temporară. În urma întocmirii comisiei comitelului pentru situaţii de urgenţă am hotărât să facem un pod provizoriu din tuburi. Podul acesta trebuie reconstruit”, a declarat Dănuţ Bădău, primarul oraşului Puciosa.
 
Judeţul Dâmboviţa se află sub atenţionare de Cod Galben pentru ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben, valabilă în intervalul orar 3.00 - 18.00. Potrivit specialiştilor ANM, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20 l/mp, iar izolat - peste 25 - 30 l/mp. În zonele montane, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, îndeosebi la mumte şi în partea de sud-vest a teritoriului. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au obligaţia să monitorizeze evoluţia fenomeneleor meteorologice la nivelul localităţilor, pentru a se putea interveni operativ.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite