24 de târgovişteni se bat pe o locuinţă de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 3.500 de persoane sub 35 de ani se bat pe 146 de apartamente ANL. Solicitanţii se plâng că aşteaptă de ani buni să le fie rezolvate dosarele şi se tem că nu se vor mai încadra la limita de vârstă.

Mii de târgovişteni care nu au posibilitatea să-şi cumpere un apartament şi-au pus speranţe în locuinţele de la stat, visând la o viaţă decentă. Pentru cele 146 de apartamente la care se lucrează în prezent şi care se preconizează a fi gata în primăvara anului viitor, s-au arătat interesate 3.480 de persoane. Multe dintre ele aşteaptă însă de ani buni un răspuns de la Primărie şi se tem că, dacă lucrările de construcţie vor mai ţine mult, vor trece de limita de 35 de ani, impusă de lege.

În această situaţie se află familia Rotaru, care aşteaptă de cinci ani să primească o locuinţă ANL. “Am depus dosarul în urmă cu cinci ani, cu 60 de puncte, în condiţiile în care maximul de puncte la un dosar este de 65. Am fost în audienţă de nenumărate ori să mi se spună dacă am şanse să-mi cumpăr un apartament. Mi s-a spus că trebuie să aştept, că mai sunt şi alte dosare în lucru. De fiecare dată am plecat nelămurită de acolo. A fost şi soţul meu în audienţă şi, la fel, i-au spus să aştepte. Dacă am avea un răspuns clar, am recurge la un credit ipotecar de la bancă. Altă soluţie nu avem”, povesteşte  Veronica Rotaru, în vârstă de 34 de ani.

Comisia dă verdictul

Reprezentanţii Primăriei sunt “îngropaţi” în mii de cereri. Ei susţin că toate locuinţele construite sunt deja repartizate, iar decizia privind atribuirea acestora este luată de o comisie care verifică dosarele. “La nivelul Primăriei Târgovişte există o comisie care verifică fiecare dosar în parte. Cei care nu au primit până acum o locuinţă, cu siguranţă, nu au îndeplinit condiţiile impuse de lege şi nu au acumulat punctajul necesar pentru obţinerea unei locuinţe”, a precizat un reprezentant al Primăriei.

“La noi nu a venit nicio comisie”

Soţii Rotaru se simt nedreptăţiţi, mai ales că, spun aceştia, li s-a spus să stea liniştiţi şi să aştepte comisia de evaluare. “De câte ori am fost în audienţă, mi s-a spus să plec acasă, să stau liniştit că o să vină comisia, că o să se decidă, dar nu a venit nicio comisie. Să vedem, poate o să pot lua măcar acum un apartament, mai ales că sunt mai ieftine decât anul trecut cu aproximativ 10.000 de lei. Atunci un apartament costa 160.000 de lei, iar acum costă 150.000 de lei”, spune Adrian Rotaru.

CIFRĂ
146 de apartamente ANL ar trebui să fie gata  în martie 2010, de peste 20 de ori mai puţine decât solicitările.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite