21 mai - Ziua Europeană împotriva Obezităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputata de Dâmboviţa Oana Antonescu solicită forurilor UE ca obezitatea să fie declarată boală cronică la nivel european, pentru ca lupta pentru combaterea acesteia să poată avea eficienţă, anvergură ţi suportul financiar necesar.

"Conform unui studiu al Comisiei Europene, peste jumătate dintre cetăţenii Uniunii Europene sunt supraponderali sau obezi. Dacă nu reacţionează acum în faţa pericolului reprezentat de obezitate, Europa riscă o adevărată explozie a cazurilor în următorii zece ani. Tocmai de aceea, este vital ca toţi factorii de decizie să fie conştienţi de riscurile reprezentate de obezitate. Un prim pas în acest sens trebuie să fie, în opinia mea, recunoaşterea obezităţii ca boală cronică la nivelul tuturor statelor membre UE“, declară Oana Antonescu.

Eurodeputata subliniază că adoptarea unui stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie echilibrată şi mişcare fizică zilnică, este cea mai eficientă formă de luptă împotriva obezităţii, şi îşi exprimă speranţa ca tot mai mulţi români să devină conştienţi de această realitate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite