18.000 şomeri vor avea sărbători mai triste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia sunt disperaţi că de luni întregi caută un loc de muncă şi nu găsesc nicăieri. Doar 6235 de persoane au reuşit să se angajeze în acest an prin programul de ocupare al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Şomerii târgoviştenii sunt disperaţi că nu găsesc un loc de muncă, deşi unii aleargă cu CV-urile de luni întregi pe la firmele din oraş, fără a avea sorţi de izbândă. Uşile li se închid în nas şi disperarea este cu atât mai mare cu cât se aproape sărbătorile de iarnă. Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Dâmboviţa, în judeţ sunt aproape 18.000 de şomeri în acest moment, iar de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii octombrie doar 6235 de persoane au reuşit să se angajeze prin programul de ocupare al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, fiind unul dintre judeţele din ţară cu cele mai mici şanse de a găsi un serviciu. „Nu aş fi crezut că se va ajunge aici, să nu reuşeşti să te angajezi nicăieri. Situaţia este dezastruoasă, am fost la toate firmele din oraş, nu face angajări absolut nimeni. Nu ştiu ce vom face noi, cei care nu avem un loc de muncă. Aţi auzit pe cineva care şi-a găsit loc de muncă în ultimele luni? Eu nu cred”, mărturiseşte Alexandru Bobeică, un târgoviştean de 28 de ani, care se zbate de patru luni să se angajeze undeva.

Sărbători fără mese bogate

Sărbătorile de iarnă sunt aproape şi coşul de alimente trebuie să fie mai bogat, astfel că şi cheltuielile vor fi mai mari. Mulţi dintre târgoviştenii care au familii se plâng că nu vor avea mesele prea bogate de sărbători şi de cadouri scumpe pentru cei mici nici poate fi vorba. „Firma la care lucram şi-a stopat activitatea, iar eu am rămas fără un venit şi cu familie de întreţinut. Am mai făcut câte ceva ca să fac şi eu rost de un ban. Abia acum o săptămână am reuşit să mă angajez, după ce am stat luni întregi pe bară. Trag să scap de datoriile acumulate, însă nu ştiu cum o să ne descurcăm în iarna asta”, spune Ioniţă Sebastian, un târgoviştean de 31 de ani.
Cele mai frecvente posturi libere de pe piaţa muncii locale sunt de barman, bucătar, ospătar şi confecţioner-ansamblor articol textile, dar şi astea puţine la număr. Astfel, mulţi dintre şomerii târgovişteni se orientează spre locurile de muncă oferite în statele Uniunii Europene. „Ai mai multe şanse să-ţi găseşti un loc de muncă în afară decât aici. Singurul dezavantaj este că stai departe de familie şi printre străini, dar altă soluţie nu pare a fi”, afirmă Ciprian Marcu, un târgoviştean de 35 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite