17 elevi blocaţi la Dichiu, din cauza zăpezii. Jandarmii montani le-au sărit în ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna nu şi-a spus încă ultimul cuvânt. Cel mai recent exemplu l-am primit în acest sfârşit de săptămână, când 17 elevi şi 2 profesori din municipiul Slobozia, au rămas blocaţi într-un şanţ, pe traseul Cuibul Dorului – Dichiu – Zănoaga, în timp ce se deplasau cu un microbuz de transport şcolar cu care au derapat în şanţul de pe marginea drumului.

Nefiind echipat de iarnă, şoferul nu şi-a mai putut continua drumul, aşa că a sunat imediat la Postul Montan Padina. Elevii au ajutat şi ei la scoaterea microbuzului din zăpadă. Au aşternut în dreptul roţilor crengi de brad pentru a avea aderenţă şi au împins cât au putut ei de tare.



„În urma acţiunii jandarmilor montani persoanele aflate în dificultate au fost sprijinite şi conduse în siguranţă până în localitatea Moroieni, în prezent fiind în afara oricărui pericol”, a declarat lt. Ciprian Vătăşelu, purtătorul de cuvânt al I.J.J. Dâmboviţa.

În zonă, zăpada măsoară aproximativ 15 centimetri

Tot ieri, jandarmii montani au fost solicitaţi telefonic de către un însoţitor, pentru a acorda sprijin în zona Vârdaleş, unui grup de 9 elevi din Bucureşti, care din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a oboselii acumulate, au fost în imposibilitatea de a-şi mai continua deplasarea spre localitatea Moroieni. În urma intervenţiei jandarmilor montani, persoanele au fost sprijinite şi conduse în siguranţă până la sanatoriul Moroieni, de unde au fost preluate de un microbuz.



Turiştii aflaţi în dificultate în zona Platoului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul de telefon 0749034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a obţine sprijinul imediat al jandarmilor montani.

image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite