16 elevi au ajuns la spital după ce au mâncat bomboane la ziua unui coleg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panică şa Şcoala Băduleşti din localitatea dâmboviţeană Crângurile, unde 16 elevi au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au mâncat bomboane la ziua unui coleg. Copiii au acuzat dureri abdominale şi stări de vomă şi au fost transportaţi la Spitalul din Găeşti. Doar doi însă au avut nevoie de perfuzie.

„Au acuzat dureri de cap, stări de vomă şi ne-au spus că au mâncat bomboane. Pe lângă asta, au băut lapte şi suc, la ziua unui elev de la clasa a cincea. La câteva ore a început să li se facă rău. Acum sunt bine. Doar doi elevi au avut nevoie de perfuzie. Probabil au fost mai sensibili”, a declarat profesorul Andrei Gheorghe.



În total, 16 elevi din clasele a V-a, a VII-a şi a VIII-a au ajuns la spital, însă doar doi au avut nevoie de perfuzie pentru a-şi reveni. Celor mici li s-a făcut rău chiar în timpul orelor de curs. Alarmate, cadrele didactice au anunţat imediat ambulanţa care a sosit la şcoală. O parte dintre elevi au fost duşi cu ambulanţa iar alţii cu maşinile profesorilor. Medicii cred însă că este vorba de o indigestie, nu de o toxiinfecţie elimentară.

„Acum sunt ţinuţi sub supraveghere pentru a vedea dacă apar complicaţii. Este vorba de o indigiestie, nu de o toxiinfecţie alimenatară pentru că alimentele erau în termenul de garanţie”, a declarat dr. Elena Olaru, directoarea Spitalului POrăşenesc din Găeşti.

La spital au ajuns şi mai mulţi inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, care au prelevat probe din alimentele pe care micuţii le-au consumat. Atât DSP cât şi poliţia au deschis o anchetă pentru a stabilii ce aliment a cauzat această problemă. Din fericire însă, niciun elev nu a rămas internat.

Spitalul din Găeşti
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite