150 de târgovişteni au donat sânge pentru victimele incendiului de la Clubul Colectiv în trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de târgovişteni au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa, în ultimele trei zile, pentru a le da o mână de ajutor celor răniţi în incendiul de la Clubul Colectiv. Directoarea centrului trage, însă, un semnal de alarmă în prvinţa prezentării la centru pentru a nu se crea aglomeraţie.

"Au fost până acum 150 de persoane. Nu am putut recolta de la toţi cei care au dorit să doneze, pentru că au venit foarte mulţi. Amfost nevoită să îi amân şi pentru mâine. Noi, miercuri, suntem în colectă la Găeşti. Mulţumim celor care au venit sa doneze ieri şi astăzi la noi, precum si celor care au dorit să doneze şi nu au reuşit.D incolo de intenţiile noastre bune stau şi condiţiile pe care trebuie să le respectăm, pentru siguranţa noastră şi a sângelui donat. Cei care vin la noi trebuie să se informee despre regulile de donare. A venit un băiat în cârje şi nu se poate dona în această situaţie. Trebuie să se respecte nişte reguli. Deocamdată avem stocuri suficiente de sânge şi noi şi Bucureştiul, pentru că impactul media a fost major", ne-a spus Iulia Stanciu, diretoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa.

Condiţii necesare pentru donarea de sânge:

-Să fii cetăţean român cu domiciliul în România sau cetăţean al Uniunii Europene cu reşedinţa în România

-Să ai vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani

-Să ai greutatea cuprinsă în intervalul 50 - 100kg femeile şi 60 - 110kg bărbaţii

-Să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale

-Femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală

-Să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 24 de ore înaintea donării

Să nu ai/să nu fi avut următoarele:

-Afecţiuni cardiovasculare

-Afecţiuni ale sistemului nervos central

-Tendinţa patologică la sângerare

-Afecţiuni ale tractului gastrointestinal

-Afecţiuni ale tractului genitourinar

-Afecţiuni hematologice

-Afecţiuni renale

-Afecţiuni metabolice şi endocrine

-Afecţiuni ale sistemului respirator

-Alergii

-Afecţiuni reumatologice şi imunologice

-Afecţiuni dermatologice

-Intervenţii chirurigicale

-Boli profesionale

-Boli infecţioase şi parazitare

-Afecţiuni maligne

-Encefalopatie spongiforma transmisibilă

image

BILANŢUL TRAGEDIEI CARE A ÎNDOLIAT ROMÂNIA

140 de răniţi în incendiul de vineri seara mai erau internaţi, duminică la prânz, în spitalele din Bucureşti, printre ei fiind unul singur încă neidentificat, la Spitalul de Arşi. Două femei au decedat în cursul dimineţii. Acestea aveau arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului, potrivit medicilor. Aşadar, numărul celor decedaţi a ajuns la 30, iar Raed Arafat a declarat că numărul lor s-ar putea dubla în zilele următoare din cauza stării foarte grave în care se află zeci de pacienţi.

Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt la Spitalul de Arşi - 27 (trei critici, 10 grav, 14 stabili), Spitalul "Bagdasar Arseni" - 21 (trei intubaţi, 18 stabili), Spitalul Universitar - 20 (şase în stare critică, trei în stare gravă, 11 stabili), Floreasca- 15 (14 intubaţi, unul stabil), Elias - 14 (patru intubaţi, 10 stabili) şi Spitalul Militar - 12 (doi intubaţi, 10 stabili).

29 de persoane, neidentificate

Un număr de 29 de persoane internate în spitale din Capitală în urma incendiului din clubul Colectiv nu au fost încă identificate, în timp ce identitatea altor 38 de răniţi a fost stabilită, anunţă Parchetul instanţei supreme, care precizează că audierile la Poliţia Capitalei continuă.

„Unii pot fi salvaţi chiar dacă sunt foarte grav. Este posibil să mai avem încă vreo 20 - 30 de decese în următoarea perioadă. Este o cifră orientativă, care nu înseamnă ca aşa va fi. Poate să fie mai bine poate să fie mai rău”, a declarat doctorul Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Potrivit acestuia, victimele au inhalat inclusiv cianuri. Legat de controalele din cluburi, Arafat a precizat că va intra în toate cluburile pentru a vedea dacă acestea nu sunt dotate corespunzător.

Pe aceeaşi temă:

Toboşarul formaţiei Chrom Dioxid, din Târgovişte, la terapie intensivă după ce a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului

Incendiu în Clubul Colectiv. Revolta unui tânăr pe care l-a ocolit moartea: Cei care mergeau în Colectiv nu sunt boschetari care trăiau de pe o zi pe alta

EXCLUSIV Incendiu în Clubul Colectiv. Administratorul firmei care a izolat fonic tavanul clubului: „Le-am oferit varianta ignifugă, dar au ales ce era mai ieftin“

Incendiu în Club Colectiv. Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, chitariştii Goodbye to Gravity, au murit

Incendiu Club Colectiv. Mărturiile cutremurătoare: „Mă căţăram pe cadavre şi încercam să ies“. Asistentă de la Salvare: „Săreau arşi pe mine, urlau“

Mărturiile părinţilor victimelor de la incendiul din club Colectiv: „A deschis ochii şi mi-a spus: «am văzut iadul, mam㻓

Reacţii oficiale după incendiul de la Club Colectiv. Klaus Iohannis: „Nu mai putem continua pe principiul «lasă că merge şi aşa»“

Incendiu în Clubul Colectiv. Când se activează planul de cod roşu pentru dezastre. Neregulile depistate în actele de funcţionare a clubului

Incendiu la Clubul Colectiv din Bucureşti. Generaţia Facebook „atacă“ din nou: „Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieşim în club!“

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite