Investiţii: 13 proiecte pentru schimbarea la faţă a Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean derulează şapte proiecte de investiţii, care vizează modernizarea unităţii medicale, de la bucătărie la spaţiile verzi din curte. Mobilierul vechi de 40 de ani care utilează saloanele va fi dus la fier vechi. S-au comandat 717 paturi obişnuite, 20 pentru Terapie Intensivă, 45 pentru sugari, 15 pentru copii cu vârste între 1 şi 3 ani şi 25 de paturi speciale ortopedice.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte este departe de a semăna cu o unitate similară din spaţiul vest european, dacă ne raportăm la dotările puse la dispoziţia personalului de specialitate pentru buna desfăşurare a actului medical şi la condiţiile oferite bolnavilor. Faptul că paturile nu au fost schimbate de 40 de ani vorbeşte de la sine despre modul cum a reuşit unitatea spitalicească să ţină pasul cu vremurile.

Plecând de la această realitate crudă, administraţia judeţului investeşte 900.000 de lei în saltele noi, pentru confortul celor internaţi. S-au comandat 717 paturi obişnuite, 20 pentru Terapie Intensivă, 45 pentru sugari, 15 pentru copii cu vârste între 1 şi 3 ani şi 25 de paturi speciale ortopedice.

Curtea interioară a spitalului se transformă de la A la Z


Acţiunea de modernizare va continua în bucătărie. Practic, clădirea unde se prepară hrana va fi schimbată de la A la Z, adică de la ferestre la termoizolaţie şi acoperiş. Spălătoria spitalului, unde se curăţă zilnic o tonă de rufe va fi, de asemenea, inclusă în programul de reabilitare al Consiliului Judeţean.

Totodată, este refăcut gardul împrejmuitor şi se va moderniza reţeaua de iluminat din curtea unităţii. La fel, spaţiile verzi şi cele pentru parcare, plus aleile pentru autovehicule şi trotuarele.

image

Nu a fost pierdută din vedere nici clădirea de la poartă, care va fi transformată într-o adevărată carte de vizită.

„Este foarte important să dăm acestei intrări în Spitalul Judeţean altă înfăţişare, să fie ca la Viena. Valoarea totală a celor şapte proiecte, din care cinci sunt deja în derulare, depăşeşte un milion de euro. Finanţarea va fi asigurată din bugetul Consiliului Judeţean şi din alte surse atrase, legal constituite”, a declarat Florin Popescu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Conducerea unităţii medicale este mulţumită de drumul pe care a pornit Spitalul Judeţean. „Derulăm la ora actuală 13 proiecte. Şapte prin Consiliul Judeţean, cinci prin Direcţia de Sănătate Publică şi un proiect cu finanţare europeană”, a completat dr. Lavinia Ionescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Fonduri europene pentru aparatură medicală


Spitalul de Urgenţă din Târgovişte este inclus şi într-un program de reabilitare şi modernizare cu finanţare europeană, a cărui valoare este de 83 de milioane de lei. Banii vor fi utilizaţi în special pentru reabilitarea clădiri centrale şi pentru aparatură medicală. Vor fi achiziţionate echipamente pentru radiologie; blocul operator; sterilizare; recuperare; terapie intensivă; maternitate; pediatrie; cabinetele medicilor şi asistentelor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite