135 de liceeni sunt scutiţi de proba de competenţe digitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii au obţinut certificate ECDL, care au fost echivalate la bacalaureat. Tinerii dâmboviţeni în cauză se bucură că aptitudinile IT le sunt astfel recunoscute, dar mai ales că au scăpat de stresul unui examen.

Nu mai trebuie să susţină proba de evaluarea a competenţelor digitale. 135 de liceeni din cei aproape 4700 de tineri care susţin acest examen în judeţul nostru au trecut de această probă fără emoţii pentru că au certificate ECDL. „S-a hotărât ca aceste certificate să li se echivaleze pentru proba de competenţe digitale a bacalaureatului”, explică Mihaela Anton, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa.

„Am scăpat de emoţii”
Tinerii s-au bucurat că au scăpat de stresul unui examen. „Am făcut cursul ECDL în clasa a X-a, pentru că am considerat că înseamnă o şansă în plus. Dar mi-a părut bine când am aflat că am scăpat de o probă la bac pentru că am acest certificat”, mărturiseşte Elena Stoian, elevă a Colegiului Naţional „Constantin Carabella” din Târgovişte. „Profesorii de informatică ne-au îndemnat să facem acest curs de utilizare a computerului. A fost bine că s-a echivalat pentru că am scăpat de emoţii. Dacă aş fi ştiut că şi examenul Cambridge se echivalează, l-aş fi dat şi aş mai fi scăpat de o parte din stres”, spune Gabriela Bivolaru, o altă elevă de clasa a XII-a.

Proba de competenţe, floare la ureche pentru liceeni de azi
Fie că au, fie că n-au certificate ECDL, elevii târgovişteni nu se tem de proba pentru aptitudini IT. „Nu am avut emoţii pentru această probă. E uşor. Cunosc programele Word, Excel şi stau mult pe Internet”, mărturiseşte Marius Oprea, elev la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte. Chiar dacă examenul nu este unul dificil, există liceeni care au ales să scape de grija lui prin obţinerea ceritificatului ECDL. „Anul acesta am făcut cursul ECDL ca să scap de proba la bac. Nu mi s-a părut greu şi mă bucur că l-am făcut”, spune Oana Ilie.

Certificarea ECDL e recunoscută în toată Europa
Angela Fanache şi Ciprian Arabagiu, profesori de informatică la Colegiul „Constantin Carabella”, predau aici cursul ECDL pentru liceeni. „Acest certificat este util oricui, nu numai celor care au de susţinut bacalaureatul. Noi avem licenţă din 2006 pentru a organiza acest curs, dar doar pentru elevi de liceu. Nu este greu şi îl recomandăm tinerilor care obţin astfel o certificare recunoscută în toată Europa”, explică Angela Fanache.

Cursul ECDL costă 700 de lei
Cursul ECDL durează aproximativ trei luni. „La cursul pe care îl organizăm în şcoală se pot înscrie elevi de la orice liceu din judeţ. Programul nu încurcă orarul şcolar. Întâlnirile au loc în fiecare sâmbătă, între orele 8.00-12.00. Durează aproape trei luni, iar taxa de înscriere este de 700 de lei, plătibili în trei rate”, a adăugat Angela Fanache.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite