“Pământul” încinge spiritele în comuna Hulubeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi săteni îl acuză pe primar că vrea să dea pământ, pentru construcţia unei locuinţe, unui tânăr înstărit. Edilul şef a declarat, pentru Adevărul de Seară, că nu îl cunoaşte pe acest tânăr şi că nu el este cel care hotărăşte cui să dea pământ, ci Consiliul Local.

Scandalurile în comuna Hulubeşti par să se ţină lanţ. După ce comunitatea a fost revoltată că şeful Postului de Poliţie l-a bătut pe un bătrân chiar în sediul primăriei, acum oamenii au sărit ca arşi când au aflat că primarul şi anumiţi consilieri “au înjghebat” un proiect de hotărâre care, dacă ar fi aprobat, ar împroprietări cu 500 mp un cetăţean prosper din satul Butoiu de Jos, plecat de 7 ani în Spania.  Deşi deţine o vilă şi un apartament în Găeşti, Florin Păun a depus o cerere la Primărie în baza Legii 15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Pe acest teren urma să se amenajeze un loc de joacă pentru copii

Terenul care urma să ajungă în posesia tânărului se găseşte în centrul satului Butoiu de Jos, iar oamenii ştiau că aici se va amenaja un loc de joacă pentru copii. Proiectul de hotărâre nu a fost aprobat în şedinţa de la sfârşitul lunii martie, însă aleşii nu s-au lăsat bătuţi. La sugestia primarului, s-a convocat o şedinţă extraordinară acum două zile dar pentru că la Primărie se strânsese puhoi de lume, în special tineri care solicitau teren de casă, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi. “Am reuşit să oprim o nedreptate şi vom continua să ne opunem  proiectelor de hotărâre necinstite. După ce am spus oamenilor că pot depune cereri pentru teren, Primăria Hulubeşti este asaltată de adevăraţii cetăţeni cu probleme. Ruşine celor care nu au ruşine”, a declarat consiliera Cristina Roată, care consideră că iniţiativa edilului este un abuz şi că prin faptele sale încearcă să-şi răsplătească apropiaţii.

“Nu ştiu cine este acest Florin Păun”

Primarul comunei Hulubeşti, Adrian Chiriţă, ne-a precizat că el nu cunoaşte pe niciunl dintre cei care au depus cereri pentru terenuri şi că bucata de teren din centrul satului Butoiu nu va fi acordată decât după criteriile stabilite de lege, mai ales că în ultima săptămână au depus cereri 10 tineri din comună. “Nu îl cunosc pe acest Florin Păun, nu cunosc pe niciunul dintre cei care au depus cereri pentru teren. Până acum nu a primit nimeni teren în Hulubeşti. Noi avem 3 parcele de teren în acest moment care pot fi puse la dispoziţia tinerilor pentru a construi o casă. Sunt 10 cereri pentru aceste parcele. Nu ştiu cine vă induce în eroare. Dar pentru acordarea de terenuri numai Consiliul Local poate decide, nu eu”, a declarat edilul şef.

Fostul primar al localităţii, spune că este cumnatul uneia dintre consiliere şi de aici avantajul de care se bucură. “M-am opus acordării terenului domnului Păun Florin deoarece trebuia făcută o popularizare printre săteni. Ulterior, am aflat că acest Păun Florin este cumnatul unei consiliere şi nu stă în ţară. Cunosc întreaga lui familie şi ştiu că are o situaţie materială bună. În Butoiu de Jos, sunt foarte multe familii care locuiesc câte 7-8 persoane într-o cameră”, a declarat Niculina Neacşu.

Legea nu-i dă dreptul lui Florin Păun să primească teren


Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală prevede că doar tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani la data depunerii cererii şi care nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă sau un teren, pot beneficia de o suprafaţă de maxim 500 de metri pătraţi de la primărie. Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinţe proprietate personală este obligat să înceapă construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite