Suceava: Mama-eroină din judeţ: 17 urmaşi într-un sfert de secol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Mama-eroină din judeţ: 17 urmaşi într-un sfert de secol
Suceava: Mama-eroină din judeţ: 17 urmaşi într-un sfert de secol

Medicii au sfătuit-o pe femeie să nu mai zămislească alţi copii, dar suceveanca refuză să facă întreruperi de sarcină.

Familia cu cei mai mulţi copii din judeţul Suceava trăieşte în satul Udeşti, la doar 10 kilometri de municipiu. Carmen Federciuc, în vârstă de 43 de ani, găteşte zilnic mâncare pentru 19 suflete şi nu se plânge niciodată. Femeia are 17 copii, născuţi pe parcursul unui sfert de secol, şi ocupă primul loc în „clasamentul“ Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava.

Cel mai mare dintre fiii lui Carmen Federciuc este Ioan, în vârstă de 25 de ani, care  este căsătorit şi are, la rândul lui, o fetiţă. Daniel este mezinul familiei şi are aproape un an de zile.

A pierdut un copil de frica medicilor

„La naştere avea aproape 3 kilograme şi jumătate. De frica medicilor, am evitat să merg la controale când am fost însărcinată cu ultimii copii, pentru că doctorii de la maternitate mi-au interzis să mai fac alţii. Am şi pierdut un copil înainte de termen, din cauza asta“, povesteşte mama-eroină din judeţul Suceava. Soţii Federciuc locuiesc împreună cu cei 17 copii într-o casă cu două camere. Veniturile familiei se rezumă la ajutorul social, alocaţiile copiilor, alocaţia familială complementară de 80 de lei şi banii pe care îi aduce tatăl în casă.

De meserie tâmplar, capul familiei lucrează cu ziua. Pentru a se putea întreţine, copiii care au peste 18 ani lucrează ori în oraş, ori împreună cu tatăl ca să aducă bani în plus familiei. „Acum este greu şi pentru cei cu bani, darămite pentru noi. Noroc cu bărbaţii şi copiii care mai fac un  ban, ca să avem ce mânca. Din ajutorul primit de la stat am muri de foame”, spune Carmen Federciuc.

Copiii, botezaţi cu nume biblice

Chiar dacă medicii i-au interzis să mai facă copii, din cauza riscurilor pe care le presupune naşterea odată cu înaintarea în vîrstă, suceveanca refuză să facă întreruperi de sarcină din cauza preceptelor religioase. De altfel, toţi copiii lui Carmen Federciuc au fost botezaţi cu nume biblice: Ioan – 25 ani, Gabriel- 24 ani, Ştefan – 23 ani, Alexandru – 21 ani, Constantin – 20 ani, Mica – 17 ani, Corneliu – 14 ani, Naomi – 15 ani, Beniamin – 12 ani, Tabita – 11 ani, Petru – 10 ani, Timotei 8 ani, Estera – 7 ani, Maria Magdalena - 4 ani, Luca - 2 ani şi Daniel – un an.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite