Trei poliţişti suceveni au fost trimişi în judecată pentru că au primit mită orice de la bani până la pâini sau făină de grâu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii suceveni i-au trimis în judecată pe agentul de poliţie Florin Avrămiuc, şeful Postului de Poliţie Vadu Moldovei, agentul de poliţie Daniel Vîrvara, şeful Postului de Poliţie Fântâna Mare şi agentul de poliţie Costel Maftei, de la Secţia nr.1 din Vadu Moldovei, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Cei trei sunt acuzaţi că şi-au făcut un obicei din a primi mită aproape orice pentru a trece cu vederea tot felul de derapaje rutiere.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Florin Avrămiuc, agent de poliţie – şeful Postului de Poliţie Vadu Moldovei, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, Daniel Vîrvara, agent de poliţie – şeful Postului de Poliţie Fântâna Mare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi Costel Maftei, agent de poliţie în cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită şi a instigării la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite. De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Dumitru Baciu pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, precum şi, în stare de libertate, a inculpatului Gheorghe Holotă pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

La data de 8 noiembrie 2015, poliţiştii Avrămiuc şi Vîrvara, aflaţi în timpul serviciului, au oprit în trafic o maşină condusă de un minor, ce era însoţit de către inculpatul Dumitru Baciu. Deşi agenţii de poliţie au constatat că şoferul era minor, ei nu au întocmit acte de constatare a infracţiunilor săvârşite de minor şi de către Dumitru Baciu, respectiv conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără permis de conducere şi încredinţare a unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu are permis de conducere, iar în schimb Dumitru Baciu le-a dat poliţiştilor suma de 200 de lei, bani ce i-au fost înmânaţi lui Daniel Vîrvara.

La data de 30 octombrie 2015, în jurul orei 10.20, poliţstul Florin Avrămiuc, aflat în timpul serviciului, a oprit în traficul rutier camionul condus de Gheorghe Holotă, din satul Spătăreşti,  comuna Fântâna Mare. Chiar dacă şoferul nu avea la el documentele sale şi ale autovehiculului, Avrămic nu a întocmit acte de constatare şi sancţionare a contravenţiei constatate, primind în schimb 30 de lei.

La data de 18 decembrie 2015, poliţiştii Avrămiuc şi Maftei au depistat în trafic un tir încărcat cu cherestea. Deşi şoferul nu avea documente de provenienţă şi transport pentru lemn, aceştia şi-au încălcat atribuţiile de serviciu în sensul că nu au întocmit acte de constatare şi sancţionare a contravenţiei, iar în schimb, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, au primit suma de 4.000 de lei de o altă persoană, chemată în ajutor de proprietarul cherestelei, care le-a promit poliţiştilor în primă fază suma de 1.000 de euro, însă până la urmă le-a oferit doar 4.000 de lei.

Derapajele şoferilor erau trecute cu vederea de poliţistul Avrămiuc

La data de 23 decembrie 2015, în jurul orei 12.45, inculpatul Florin Avrămiuc, a oprit în trafic maşina condusă de S.V. şi deşi a observat că acesta nu purta centură de siguranţă şi nu avea actele la el, fiind deteminat de Costel Maftei, care l-a instigat, nu l-a amendat pe şofer.

La data de 12 ianuarie 2015, poliţistul Florin Avrămiuc a aflat despre producerea unui accident rutier pe raza localităţii Vadu Moldovei, respectiv faptul că maşina condusă de C.L.C. a derapat şi a ieşit de pe carosabil, intrând în coliziune cu o bornă kilometrică de pe E85 şi cu gardurile ce împrejmuiesc două case. Agentul de poliţie s-a deplasat la faţa locului însă nu a întreprins nici o activitate de verificare a împrejurărilor de producere a accidentului rutier, respectiv să verifice documentele şoferului implicat, să-l testeze cu etilotestul, să îl audieze, să găsească eventuali martori şi să întocmească procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei ce a stat la baza producerii evenimentului rutier.

La data de 27 octombrie 2015, în jurul orei 14.30, poliţistul Florin Avrămiuc a oprit în trafic maşina condusă de B.A.L., care nu purta centură de siguranţă, însă agentul de poliţie şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, în sensul că nu a întocmit acte de constatare şi sancţionare a faptei săvârşite de şoferiţă.

La data de 13 noiembrie 2015, în jurul orei 09.50, Avrămiuc a oprit tractorul cu remorcă neînmatriculată condus de C.S., din satul Movileni, comuna Vadu Mare. Chiar dacă a observat faptul că remorca tractată era neînmatriculată, poliţistul nu a întocmit acte de constatare a faptei comise de tractorist.

La data de 2 decembrie 2015, în jurul orei 13.25, agentul de poliţie Florin Avrămiuc a oprit în trafic o autoutilitară ce transporta o vacă, fără documente sanitare veterinare şi fără acte care să ateste dreptul de proprietate asupra animalului. Şi de această dată poliţistul a trecut cu vedere fapta comisă de şofer. În aceeaşi zi, la ora 14.00, acesta a oprit o maşină ce avea aplicate plăcuţe cu număr provizoriu de înmatriculare, la volanul cărei era D.A. Chiar dacă numerele erau expirate din 10 noiembrie 2015, poliţistul nu a întocmit un dosar penal în acest sens.

La data de 22 decembrie 2015, inculpatul Florin Avrămiuc a fost anunţat telefonic despre faptul că pe raza satului Cămârzani s-a produs un accident rutier. Concret, maşina condusă de C.T. a derapat şi a ieşit de pe carosabil. Poliţistul nu şi-a făcut nici de această dată meseria, el trebuind să întocmească pe numele şoferului un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 23 decembrie 2015, Avrămiuc a depistat în trafic autoturismul condus de B.V., care nu a acordat prioritate de trecere autospecialei de poliţie, însă poliţistul nu l-a sancţionat pe acesta cu amendă cuprinsă între 630 şi 840 de lei şi cu suspendarea permisului pe 60 de zile, ci i-a aplicat o amendă pentru lipsa centurii de siguranţă.

La data de 7 ianuarie 2016, în jurul orei 12.50, Florin Avrămiuc a oprit în trafic autovehiculul condus de L.B., după ce acesta a făcut o depăşire pe linie continuă. Poliţistul nu a întocmit acte de constatare şi sancţionare a faptei comise de şofer, pe care trebuia să-l amendeze şi să-l lase fără permis pe o perioadă de 30 de zile.

Şeful poliţiei din Fântâna Mare a fost mituit cu pâine şi făină de grâu

Începând cu data de 31 iulie 2015, poliţistul Daniel Vîrvara, deşi a fost anunţat despre faptul că în ziua respectivă s-a produs un accident de circulaţie, în care au fost implicate maşinile conduse de S.M.R. şi M.C., iar şoferii nu s-au înţeles amiabil, agentul de poliţie nu a soluţionat evenimentul rutier conform normelor legale, astfel că cei doi conducători auto nu au putut să-şi repare maşinile, iar C.M. a scăpat de amenda pe care trebuia să o primească pentru că nu a păstrat o distanţă regulamentară în trafic.

Începând cu anul 2014, Daniel Vîrvara, a pretins şi primit în mod repetat foloase necuvenite de la S.M.R., a primit pâine gratis, S.M.R. i-a transportat în mod gratuit grâu la moară, aducându-i în schimb făină, pentru ca în schimb poliţistul să nu îl controleze în trafic şi să-l lase să-şi desfăşoare activitatea pe raza comunei Fântâna Mare.

La sfârşitul anului 2015, poliţistul Vîrvara şi-a încălcat atribuţiile de serviciu în sensul că B.P. a formulat o petiţie la Postul de Poliţie Fântâna Mare, prin care reclama faptul că D.P. nu plătea chirie pentru tereunl păşune folosit, aparţinând petentului, cu aceeaşi ocazie B.P. a dat şi o declaraţie olografă, însă agentul de poliţie nu a înregistrat şi soluţionat petiţia, conform normelor legale, creând în acest mod o vătămare intereselor legitime ale petentului B.P.

La începutul lunii iunie 2014, inculpatul Daniel Vîrvara, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu în sensul că petenta C.E.A. a formulat o plângere la Postul de Poliţie Fântâna Mare, privind faptul că peştii din iazul aparţinând petentei au murit, context în care poliţistul Vîrvara s-a deplasat la faţa locului, fiind făcute fotografii, însă acesta nu a înregistrat şi soluţionat petiţia, conform normelor legale, creând în acest mod o vătămare intereselor legitime ale petentei C.E.A.

Alte ştiri pe această temă:

Trei poliţişti au fost arestaţi preventiv după ce şi-au făcut un obicei din a primi mită. Doi şefi de post şi un agent au trecut cu vederea tot felul de nelegiuri

Discuţie halucinantă între un patron şi un comisar de la Protecţia Consumatorului care i-a cerut şpagă: „Maşina aia e goală. Puneai ceva acolo. Nişte ţigări“

Doi poliţişti bucureşteni, trimişi în judecată pentru luare de mită

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite